Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Egy éves a Kocsmaturista!

Ezt is megéltük! Az első Kocsmaturista születésnap! Ideje egy újabb összefoglalónak, vissza- és előretekintésnek!

Egy éves a kocsmaturista - Kocsmaturista
képszerkesztés: Barnabás Szekér

Egy évvel ezelőtt igen nagy volt bennem az őrület. Hatalmas hajrán voltam túl, mielőtt nyilvánosan bejelentettem, hogy végre online útra lép, közel 10 hónap ádáz folytatásos kocsmatúra, jegyzetelés, kutatómunka és ötletelés után a kocsmalátogatás-gyűjteményem. Azóta sem nyomtam meg akkora drukkal egyszer sem a Közzététel gombot, mint a legelső bejegyzésnél:

80 KOCSMA FELETT A FÖLD KÖRÜL! – A bemutatkozás kezdete

Emlékszem, ahogy végre túl voltam rajta, és elkezdtem online létezni Kocsmaturistaként, hirtelen lecsökkent a nyomás, jöttek az első kedvelők és az első megosztások a személyes Facebook posztom alapján. Ünnepelni akartam, mindazokkal, akik segítettek az indulásnál. Persze este fél 10 után, vasárnap ez nem volt túl eredményes kezdeményezés. Magam maradtam. Elhatároztam, hogy azzal a személyes hagyományommal fogok ünnepelni, ami mentén az oldal is született: egy egyedül megtett spontán kocsmatúrával. Hatalmas felhőszakadás lett, és ott ragadtam órákra az első állomáson, a Piros 7-esben. Volt időm hát magamba nézni és vissza, hogy miképp jutottam erre az útra, és hogy merre akarok majd továbbmenni.

Sok minden változott egy év alatt, sok minden meg nem. Olyan ez az út, amilyennek elképzeltem, élményekben és tudásban gazdag és gazdagító! Elképesztő embereket ismertem meg időközben. Nagyszerű helyszíneken jártam, és nagyszerű élményeket éltem át, és ha ügyesen folytatom még sok minden várhat rám, sok kaput nyitott még ki a világ és súgta meg mi van mögötte és ÉRDEKEL. Meg akarom nézni és el akarom mesélni!

Mivel volt a 100. bejegyzésnél nemrég egy nagyobb értekezésem, amiben leírtam, hogy hogyan készülök továbbfolytatni a blogot, hogy kiknek, miknek és miért vagyok hálás, ebben a témában hadd beszéljen ez az írás újra:

100 darab Kocsmaturista bejegyzés – Számadás

Viszont szeretném FELTÁRNI AZ EGY ÉV STATISZTIKÁJÁT:

112 nagy bejegyzés született

136 kocsmaszerű helyszín tapasztalatát énekeltem meg vázlatosan vagy részletesen.

Ezek mellett érintettem:

18 eseményt / rendezvényt

8 témához kapcsolódó intézményt / létesítményt és

31 településről emlékeztem már meg írásban valamilyen vonatkozásban:

 

és gondolkodtam hangosan írásban a Kazinczy utcai változásokról, a magyar kisüzemi sörök külföldi jelenlétéről, a budapesti kocsmai rendezvényekről

Közzétettem az első tematikus gyűjteményemet is, méghozzá TIPPADÁS FORMÁJÁBAN KÜLFÖLDI ÉS VIDÉKI KOCSMÁZÁSHOZ:

Útmutató külföldi és vidéki kocsmázáshoz 14 pontban

Ha csak pár dolgot kellene kiemelnem mindabból, amit (még jobban) megtanultam egy évvel ezelőtthöz képest, akkor az az, hogy sokoldalúbb, még szebb és részleteiben is érdekesebb országban élünk, mint sokan tudunk róla, és érdemes széltében-hosszabban bejárni, felfedezni kocsmáktól függetlenül is, de nyugodtan be lehet menni a vidéki kocsmákba. Tele van kellemes meglepetésekkel Magyarország. A kocsmatudatunk rosszabb, mint a kocsmáink jelentős része. Fejlődünk, de előbbre járunk már most is, mint ahol a saját megítélésünk tart erről a szubkultúránkról.

Én mindenesetre folytatom a felfedezést és folytatom a krónikázást! Köszönöm azoknak, akik velem voltak eddig. Kövessétek tovább vagy kövessétek újként, és ha tetszik, amit itt találtok, vigyétek hírét a barátaitoknak is! Szándékaim szerint egy év múlva is találkozunk ugyanitt!

Ha extra tartalmat is olvasnátok budapesti, magyarországi és európai kocsmákról és környezetükről, kedveljétek és kövessétek a Kocsmaturista Facebook oldalát!

És szívesen fogadom a tippjeiteket, ajánlásaitokat arról, hogy hol milyen kocsmát és várost érdemes meglátogatni országhatáron belül és kívül.

 

 

Szólj hozzá!

Az oldal alkoholt tartalmaz, ugye elmúltál 18?