Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

A kocsma leghangosabb vendége

A kocsma leghangosabb vendége gyakran nem az, akinek leghangosabbnak lenni jó. Mégis ő az, aki harsány közjátékával saroktól sarokig kitölti a teret, és aki a pultnál szüntelen szóval tart mindenkit, a pultost és a vendégeket. Mindenbe beleszól, és a maga képéhez, hangvételéhez – Urambocsá’ – szintjéhez szabja a témákat. Villanásokban talán szórakoztató, de ennek tetejében inkább fárasztó, sőt kínos. 

A kocsma leghangosabb vendégét nem lehet nem észrevenni egy kisterű kocsmában. Ha akkor vagy jelen, amikor ő színpadon érzi magát, nem tudsz eléggé háttal ülni, hogy ne tolakodjon folyton a füledbe, a fejedbe. A „megszökszön” kívül vagy úgy döntesz, hogy megszokod, vagy csak az segíthet, ha ő megtalálja azt a kisebb közönséget magának, akivel elvonulhat egy sarokba, és akinek a lekötéséhez már nincs szükség a hangerejére.

A kocsma leghangosabb vendége nem feltétlenül rosszindulatú vagy kötekedő figura. Könnyen lehet, hogy épp a harmóniát és a közösséget keresi másokkal. Egyszerűen csak egy kéretlen kocsmazaj, mint egy idegesítően rossz sláger a rádióból, aminek tudod, hogy le kell futnia, hacsak nem kapcsol át valaki.

A kínálati árképzés valamennyire gyógyír erre a jelenségre. Nem csak a helyszínt kell adott esetben megfizetni vagy azt, hogy mennyire kényelmesek a székek, hanem azt is, hogy ki lehet a kocsma leghangosabb vendége. Bizonyos alakokat bizonyos árszínvonal nagyobb eséllyel kiszűr. És NEM, túl nagyot ugrani ebben már nem jó! Mesteri finomhangolás kérdése, hogy meddig marad még igazán jó kocsmahangulatú, nyitott és társasági egy ívó, nem pedig fennhéjázó és idegenkedően felparcelázott, de mégis elejét veszi annak, hogy robotpilotára kapcsolt fél-gyengeelmék ömlengő hülyeségeit visszhangozzák a kocsmafalai.

Faház, Nyársapát - Kocsmaturista

A kép csak illusztráció, se helyszíni, se személyi forrása a témának…

Ha rendszeresen olvasnátok budapesti, magyarországi és európai kocsmákról és környezetükről, kedveljétek és kövessétek a Kocsmaturista Facebook oldalát!

A Kocsmaturista már megénekelt helyszínei:

Hasonló téma a Kocsmaturistán:

A tinédzserek közterületen ivásának menőségi szabályai

 

Szólj hozzá!