Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Siófok kocsmái – Kocsmaturista Szöveggyűjtemény

Egy 2016-os borús balatoni hétvége meglátogatott siófoki kocsmáinak krónikája kronológiai sorrendben, hat felvonásban. Újabb szöveggyűjtemény! Kattintsatok a beszúrt korábbi cikkekre a részletes mesékért!

Egy borús szürke, nyáron is pulcsis péntek este kezdődött a felfedezés, a Balaton partról a belváros felé tartva és aznap mindössze két siófoki kocsmáig jutott, az így-úgy egyszerre három néven is futó Szöglet, Amnézia, Lottó-Café tudathasadásig és a sokkal egyértelműbb, a helyi lakosok belvárosában szinte megkerülhetetlen Admirálig:

Siófok háttal az idegenforgalomnak

Szombat délután folytattam a túrát egy igen kellemes meglepetéssel, a Lógó Üveggel:

Lógó Üveg, Siófok: lógásért piros pont!

A vasárnapi lázadó kocsma és a vasárnapi lázadók kocsmája – húsleves helyett sör leves. Az Hörpincs egy igazi kuriózum volt, ami minden törvény felett áll:

Siófok borús vasárnapi kocsmái 1/4: Hörpincs

Majd vasárnap délután kikötöttem egy alternatív sétányon, a híres-neves Petőfi helyett a Kálmán Imre sétányon, ahol a Müller’s Hostel utcai bárjának örültem meg:

Siófok borús vasárnapi kocsmái 2 / 4 : A Müller’s hostel utcai bárja

A Kóborló Koccintó bizonyult végül a legbarátságosabb helyi ívó-intézménynek, de azért meglestem a nagyobb eleganciára törekvő Clock Drink Bar-t is. 

Siófok borús vasárnapi kocsmái 3. és 4./4: Clock és Kóborló

Vasárnap éjjelre pedig nem maradt ki végül a nagy betűs Petőfi Sétány sem, ami ekkor teljesen más arcát mutatta a pénteki-szombati bulihurrikánhoz képest a három bevizsgált helyszínével:

Siófok – A Petőfi Sétány vasárnap este

FIGYELEM: Mivel a belinkelt írások 2016-os élmények alapján születtek, az aktualitásukért már nem vállalok felelősséget. Ha megtudok bármi újat ezekről a siófoki kocsmákról, írok kiegészítést a bejegyzésekhez!

Folytatás még várható siófoki kocsmákból, de 2017-ben más balatoni településeket kóstolgattam, és egyszer jártam csak Siófokon és csupán egy új helyet próbáltam ki. Még további gyűjtök a következő irományhoz.

Ha valaki tud hozzátenni, egy legközelebbi körben feltétlenül meglátogatandó siófoki kocsmát, kérem mindenképpen írjon!

Siófok kocsmái - Siófoki aluljáró - Kocsmaturista

Ha pedig rendszeresen olvasnátok budapesti, magyarországi és európai kocsmákról és környezetükről, kedveljétek és kövessétek a Kocsmaturista Facebook oldalát!

Térképen a siófoki kocsmák is:

Egyéb balatoni írások a Kocsmaturistán:

Keszthely: Nosztaliga, sörfesztivál, helyi kiskocsmák

Balatonvilágos – a hedonisták purgatóriuma

A tihanyi kocsmák levendulántúli sugárzása

A balatonfüredi Hatlépcsős hetedik mennyországa

Egyéb Szöveggyűjtemény a Kocsmaturistán, Bologna-Padova:

Bologna és Padova – Kocsmaturista Szöveggyűjtemény

Szólj hozzá!