Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Collosseum, Kassa – „Ahol a szubkultúra lakik…”

A Collosseum Kassán egy olyan név, aminek említésére (és arra, hogy én erről tudok) még vagányabb kassaiaknak is hátracsúszott a szemöldöke.

(7. kassai állomás, összesen 1162. állomás – 2018. március)

Egy átlagosnál inkább szűkebb utcai bejárat mögött, egy keskeny folyosón túl, lépcsőn lefelé egy hatalmas, tágas pincecsarnokra nyitottam ajtót, ahol az ottani rockerek éjjel-hajnalban az addigi modern polgári sörözők népéhez képest szinte másik fajként éltek nagy létszámban és törzsi rituálét tartottak. Lenyűgözött! A Collosseum Kassán felvállaltan réteghely. A bejegyzés címe eleve a saját szlogenjük („Where the subculture lives„).

Kedves kassai idegenvezetőm, Timi vitt el oda, rögtön a megérkezésem után, nyitás előtt, felkészítve arra, hogy az első kassai éjszakámat erősen ajánlott itt befejezni, ha mindent látni szeretnék. Innét indulunk:

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista - az utcai bejárat

Először ide érkezünk:

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista - a folyosó

Nyitás előtt csak az előző éjszaka egy ott hagyott söre árulkodott arról, hogy mivel állhatunk szemben és a takarítónők jó indulata, ami bepillantást engedett egy kis előzetesre:

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista - a tegnap éjjel maradványa

De a javát tényleg éjjelre hagytam, ekkor már 6 állomáson túl voltam és lezárásképp ide érkeztem. A „belvárosi Kassa legvagányabb éjszakai helye” címért folytatott versenyben a Collosseumot nehezen hiszem, hogy bármi is letudná győzni. Egy szimpatikusan vad és nyers rockkocsma és koncerthelyszín.  Bár láthatóan több zenei stílusra be van rendezkedve párhuzamosan. Olyan, mint egy punk-abb Dürer kert. Az egyik legnagyobb meglepetés, amit Kocsmaturistaként valaha átéltem.

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista 4

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista 05

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista 6

Épp egy koncert után pakoltak el, amikor lenéztem.

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista 06

Spannolós volt a vendégsereg, sokan tudtak magyarul is, sőt itt hangzott el az a mondat, amikor angolul kezdtem beszélgetni: ugyan már, fél Kassa beszél magyarul. Árultak itt is kisüzemi söröket is, viszonylag elég olcsón, letét díjas műanyag pohárban. 4 deci IPÁ-t kb. 450 Ft-ért ittam. Elég mesterkélt íze volt, de ár-értékarányban teljesen rendben volt.

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista 07

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista 08

Az agyamba égett életkép innét az volt, ahogy a koros fellépők és üdvrivalgók koncertje után egy idős pár a bevásárló szatyrából evett és etette egymást az egyik ficakban, majd mikor jól laktak, pulthoz ment a férfi még egy sörért és egy pohár borért a néninek.

A Collosseum különös világ, nagyon ajánlom megismerkedni vele mindazoknak, akiket nem tart vissza, sőt akár vonz is egy ilyen helyszín. Számomra is ezzel lett kerek Kassa! Kellenek az ilyen helyek is az egészhez! Aki arra jár, figyelje a zenei programjaikat is, ha szívesen benevezne egy-egy helyi koncertre. Érdekesség, hogy e sorok írásakor pl. Alvin és a Mókusok koncertet is hirdetnek a honlapon.

Önmagában, extra program nélkül is megéri a hely, csak látni átélni, tele elborult falfestményeivel, meglepő tárgyaival, bolyongós termeivel, és fesztelen, lázadó miliőjével.

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista 19

Colossueum Club - Kassa - Kocsmaturista 23

Ráadásul hajnali négyig van nyitva mindennap. Így aki belecsúszik az éjszakába, az számíthat rá.

További képek a Collosseum Club Kassáról 2018 márciusából:

Collosseum Kassa Honlap: http://www.collosseum.sk/

Nyitva tartás: mindennap 18:00-4:00

Cím: Vrátna 639/70 04001, 040 01 Staré Mesto, Slovakia

Kocsmaturista térképen Kassa meglátogatott kocsmái is a Collosseum Clubbal:

Ha budapesti, magyarországi és európai kocsmatúrával egybekötött városfelfedezések, kocsmaélet és kocsmakultúra beszámolóit olvasnátok rendszeresen, akkor a Kocsmaturista Facebook oldala itt követhető: www.facebook.com/kocsmaturista

A kapcsolódó Facebook csoporthoz itt lehet csatlakozni: www.facebook.com/groups/kocsmaturista

Folyamatosan várom az ötleteket, javaslatokat a meglátogatásra érdemes kocsmákról, izgalmas kocsmaélettel rendelkező városokról, környékekről vagy arról, hogy ti miről olvasnátok szívesen! Írjatok a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra.

Korábbi Kassai beszámolók:

Pivovar Golem – Kassa legrégebbi működő sörfőzdéjének vendéglője

Dobré Časy – Kétszintes kisüzemi sör-erőd Kassán

Kassa kocsmavilágának alakulása

Camelot, Kassa – Pilsner Urquell múzeum söröző-étterembe foglalva?

 

 

Szólj hozzá!

Az oldal alkoholt tartalmaz, ugye elmúltál 18?