Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

A „Van Nálatok Terasz!!!” rovat válogatásának szempontjai

Több helyszín nagy teraszos, kiülős, kertes, szabadtéri kocsmakompatibilis vendéglátó tereit listázza a Van Nálatok Terasz rovat!!! Ez az oldal bemutatja, hogy mi alapján kasztingolok ebbe a gyűjteménybe egyes helyeket, míg másokat nem. 

  • Csak személyes élmény után

Csak olyan helyek szerepelnek itt, ahol már személyesen jártam. Vannak helyek, amiket láttam, kívülről akár le is fényképeztem, amelyiket ajánlották, vagy amiről hallottam. Ez nem elég, csak a személyes élmény. 

  • Viszonylag nagyok

Főleg terebélyes teraszos vagy kerthelyiséges szabadtéri helyeket válogattam,  nagyságrendileg legalább 45-50 férőhellyel. Olyanokat, ahol nyaranta a kinti részleg legalább dominál. Olyanokat is, amelyek eleve csak nyáron üzemelnek.  Csak szűk járdaterasszal rendelkező egységeket ebbe a gyűjteménybe,most nem válogattam.

  • Földszintről is elérhetőek

Ezen kívül csak a földszinten vagy pódiumon elérhető helyek kerületek ide, a tetőterasz bárokat sem kevertem most bele. Szintén kimaradtak a kocsmaajtón ugyan kívül lévő, de minden oldalról fedett teraszok is, amilyenek mondjuk egy lépcsőház átjárójában találhatóak.

  • Legalább félig kocsmák

Kocsmának most is az ér, ahol legalább egyenrangú italmérés van. Ami nem annyira főleg kávézó vagy teázó hogy kinéznek, ha alkoholt iszol. Illetve, ami nem annyira főleg étterem, hogy csúnyán néznek Rád, ha nem étkezel.

Szerepelnek viszont vegyesen sétálóutcák és terek kiterjedtebb teraszai, parkok kocsmakertjei, néhány ritka kertes kocsma innét-onnét, belvárosi foghíjtelkek kertkocsmái és a megmaradt kevés romkocsma közül azok, amelyek valóban nagy szabad ég alatti vendégterülettel is rendelkeznek. Hangulatukban is vegyes a válogatás, hiszen felbukkannak egészen kávéházas hangulatú, vagy retró sörkert utánérzésű helyszínek, vízparti fílinget nyújtó vagy hippy tábor élményű közösségi terek. Fenntartom a jogot, hogy jó kifogással néhány a fenti szabályoktól eltérő kivételes példányt is megjelenítsek itt.  

Sorrend:

Adott területen belül mindig a legújabban megírt hely van a lista tetején.