Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Laza nyitó Kraftsör-búcsú Kőbányán

Szombaton nagyszerű helyszínre vitt az utam, a X. kerületi Maglódi út 47-be, ami ma M47 vállalkozói park néven fogad.

m47

Ennek egy része pedig energiával, frissességgel pumpáló FŐZDEPARK lett, négy magyar kis sörfőzde otthona. Nagy levegő, felsorolás: 1. Monyo, 2. Mad Scientist, 3. Horizont 4. Hoptop Brewery.

Pofásabb telepet nem is választhatott volna magának ez a négyes fogat, akiknek az együttműködését és pajtásiasságát mosolygós szemekkel nézem. A különleges helyszínekre bármennyire is fogékony receptorú vendégek, gondolom, hozzám hasonló „wow” belső kiáltásokkal utaztak át a rendezvénybusszal a gyártelep bejáratán a házigazdák debütáló kerti partijára, az Első Kraft Sörfesztiválra.

kocsmaturista-fozdepark-1

 

kocsmaturista_fozdepark_3

kocsmaturista_fozdepark_4

Búcsúi mértékű volt a banda, mintha egy kisváros színe-java gyűlt volna össze a főtéren. Szép számot mutatott az érdeklődés, mégis megmaradt a közvetlen légkör, az az élmény, hogy vendégségben vagyunk. Bőven volt kínálat, hiszen egyéb vendégstandok is részt vettek (Hedon, RothBeer, Kentucky Ale, Uradalmi sörmanufaktúra, Balkezes).

Mindenki, akivel beszélgettem, jó fej volt és közlékeny. A sörök javarészt kifejezetten ízlettek, megbízható szintet hoztak.

 

Akaratlan kacsintás a Horizinttól a címkével a nem rég véget ért holland kalandomra.
Akaratlan kacsintás a Horizinttól a címkével a nem rég véget ért holland kalandomra.

A csapolt termékek árazása haverian egységesen történt a főzdék között. Régi kedvencekkel és friss felfedezettekkel (Mad Scientist: Monkey Temple és Jam 72) is újra találkoztam. Számomra újdonságokat (Horizont American Pale Ale és Saison Witbeer, Monyo WHT IPA, Uluru a HopToptól) és eddig kihagyott darabokat is kósoltam. A Hedon Charlie Firpo-ja saját meglepetésemre is teljesen újszerű sörélményt adott. A gyömbérkedvelő nyelvemnek pedig ínyencségként nagyon kedvére volt a RothBeer Gingermeistere. A Mad Scientist pultban operáló Grabovszkynak hála finom sörkoktél nélkül sem múlt el az este.

unnamed

Ugyanennek a standnak még egy pacsi kijár, amiért zsíros kenyeret kínáltak sörkocsolyaként.

2016-08-20 20.52.20

Bónuszban még a végére sok érdekességet hallottam a Kentucky Ale vendégszereplő történetéről és kitüntetett küldetéséről. Lesz minek a végére járni.

kocsmaturista_kentucky_ale

Imádtam az egész környezetet, légkört, vendégszeretetet, lazaságot. Nagyon jó kezdeményezés. Befogadható mérték, bőség, de nem bőségzavar. Jó hogy már az első alkalommal elcsíptem. Legszívesebben már jövő héten visszamennék. Egyszerűen csak kell még létezni ott, a Főzdepark miliőjében.

kocsamaturista_fozdepark_monyo kocsmaturista_fozdepark_hoptop

 

(az M47 vállalkozói park bejárat fotójának forrása: www.in-management.hu)

Szólj hozzá!