Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Kocsmázva utazni, utazva kocsmázni…

Kocsmáztok, ha utaztok? Én azt tapasztalom, hogy IGEN!

  • Szinte mindenki lelkesen meséli nekem, amikor visszajött egy városfelfedezésből, hogy milyen jó kocsmát talált ott az egyik éjjel. 
  • Rendszeresen kapok kocsmai „képeslapokat” üzenetben úton lévőktől.
  • Vannak, akik gondos kutatómunkával előre térképre szúrják, hogy a következő meglátogatandó városban, hova mennek majd este kocsmázni.
  • Életem valaha átélt legnépesebb egész termes beszélgetése az utazás közben átélt kocsmaélmények egymásra kontrázásán alapult. 

Szóval, szerintem kocsmáztok, ha utaztok! És ha már kocsmáztok, kocsmázzatok jól! Ebben igyekszem a segítségetekre lenni. 

Egy Kocsmaturista személyes evolúciója

Folytatásos kocsmatúrából lett küldetéstudat

Én mindig jól akarok kocsmázni, változatosan, élménydúsan, emlékezetesen, és el is mesélni azt. Ezzel a kocsmáitok előkóstolója is törekszem lenni: kitaposni a jobb utat, ami néha nagyon kevés pluszon múlik, de anélkül nem adja magát.

A magam örömére indult kocsmafelfedező küldetésem hamar kiegészült! Ahogy elkezdtem erről írni is, egyre jobban nőtt a felelősségtudat és a érett a második küldetéstudat, hogy a személyes sztorizgatáson túl minél hasznosabb legyek, hogy túlmutassak saját történetemen, és ahogy valaki egyszer jólesően visszajelezte, hogy világítótorony legyek a kocsmák világában, ami bizony hasznos lehet.

Továbbmegyek és felfedezem magamnak és ezáltal Nektek is az érdekes városok érdekes kocsmaéletét, és évről évre többet akarok tanulni arról is, hogy meséljem ezt el egyre jobban és hasznosabban!

Kocsmaturista 2.0

A blog 2016 nyarán indult nagy lendülettel, de 2018 végével látszólag lelassult a frissülése, de csak azért, mert a háttérben még intenzívebben folyt az új, hatékonyabb, jobban felhasználóbarát blogszerkezet kidolgozása és kivitelezése. 

Ebből a vízióból egyre több lesz látható hamarosan.

Hogy mit akarok leginkább átélni és továbbadni?

Célom, hogy megnézzem azt is, hogy mi van a legendás nagy nevek mögött, de az is, hogy feltárjam a rejtettebb, hallgatagabb hátsóutcás kocsmákat is. Szívesen látogatok kevésbé turistafókuszú városokat és városrészeket is és ott is kincset keresek.

Igyekszem átadni a városok híres kocsmanegyedeiknek hangulatát, de azt is, hogy hol érdemes még vagy akár helyettük kocsmázni a legjobb élmény érdekében abban a városban.

Hogyan kocsmáznátok ti a helyemben?

Célom az is, hogy ne csak a saját fejemmel tudjak gondolkodni. Napi szinten sokat beszélgetek kocsmázási szokásokról, véleményekről, ízlésről sokféle személyiséggel, hogy minél inkább személyre szabottan tudjak vezetni más Kocsmaturistákat a célba.

Ennek érdekében készítek tematikus válogatásokat is készítek a városbemutatókon kívül, mint például a Van Nálatok Terasz gyűjtemény!

A kocsmai mindenevőségről

És szerencsémre, és remélem a ti szerencsétekre is kocsmai mindenevő vagyok. 

Megtalálom a jót: 

  • a lebújos pincekocsmában, 
  • egy túltolt romkocsmában, 
  • egy nyers rockkocsmában, 
  • az alteros bohém„ sose alvóban”, 
  • a nagy nyári sörteraszban, 
  • a hagyományos borozóban 
  • és a modern kisüzemi sörözőben is.  

Kívánom, hogy találjátok meg nálam ti is a magatokét és mondjátok el nekem is, ha megtaláltátok! Ahogy azt is, hogy hol járjak még, ahol nem jártam ideáig!

Személyesen rajtam a kocsma pora

Minden megénekelt helyet személyesen látogattam meg. A legtöbben ittam is valamit, de ha nem, akkor legalább egy kávéra vagy alaposan körülnézni beugrottam. Ha mégsem így lenne, azt mellé fogom írni.

Magyaroknak magyar szemmel

Fontos, hogy ezen a blogon magyaroknak írok. A mi alapjainkról indulva és magammal viszem az országos összehasonlítási alapot mindenhova. És ezzel összevetve is rámutatok, hogy hol mi a legnagyobb különbség, legélvezetesebb sajátosság vagy a legérdekesebb apróság. 

Kocsmai képeslapok másoktól

Köszönöm mindenkinek, aki küldi a kocsmai képeslapokat, hogy láthatom és láttathatom, hogy hogy kocsmáztok ti:

Ezt a galériát alkalom adtán frissítem is, és további beérkező képeket osztok meg, ahogy időm jut rá ebben a Facebook csoportban. Csatlakozókat és a témában önállóan tartalmat megosztó új tagokat szívesen várok:

www.facebook.com/groups/kocsmaturista

A küldetés tehát: „Kocsmázva utazni, utazva kocsmázni…”

Maradok nagyszerű érzéssel:

Ulu, a Kocsmaturista

TÉRKÉPEN AZ EDDIG MEGÉNEKELT KOCSMÁK ÉS AZ EDDIG MEGLÁTOGATOTT VÁROSOK:

Az örök Kocsmaturista OLDALTÉRKÉP

Ha pedig új látogatóként jól jön további segítség az oldalon eligazodáshoz vagy visszatérőként érdekel, hogy mikor mik az újdonságok, a következő cikk a jokeretek. Minden újításnál frissül:

Kocsmaturista 2.0: városok kocsmaélete új szemszögből

ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a Te környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön élménybeszámoló, kérlek, egy percig se fogd vissza a tippjeidet! Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező, de legalább egy ikonikus, látogatásra érdemes kocsmával bíró városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva ne hagyjam ki őket! Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: 

Kövessetek és kedveljetek és biztassátok erre az összes ismerőst és ismeretlent:

FACEBOOK CSOPORT AJÁNLÓK

Csatlakozzatok a Kocsmaturista csoportjához kocsmai aranyköpésekkel és hangulatfotókkal, akár a kedvenc kocsmátokból, akár utazás közbeni kocsmai képeslapokkal. Ha nekem külditek, igyekszem kitenni én is, de még jobb és gyorsabb, ha ti csináljátok:

https://www.facebook.com/groups/kocsmaturista/

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

Mutass egy kocsmát! Facebook csoport

(Főleg) kocsmai WC jelek gyűjteménye:

Restroom signs – Ajtót mutatunk. Pofás WC-jelek kocsmákban

“Kocsmázva utazni, utazva kocsmázni…” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!