Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

A retró kocsmák sorozat válogatásának szempontjai

Már többször szerepelnek retrókocsma gyűjtemények a blogon különböző helyszínekről. Ezekhez szeretném átláthatóvá tenni, hogy mi alapján válogattam be egyes helyeket ezekre a listákra, míg másokat nem. Íme:

Aktualítás: Azokat válogattam egy-egy bejegyzésbe, amikről a cikkírás kezdetén nem hallottam még, hogy bezártak. Nem garantálhatom, hogy mindegyik kocsma valóban működik még. Amelyikről időközben megtudom, hogy sajnos bezárt, azt emlékfalra teszem a cikkek alján.

Csak személyes élmény alapján: Mindegyik listázott kocsmát személyesen is kirpóbáltam. Azok, amiket csak ajánlottak és mások dícsértek nekem egyelőre nem kerültek ide, mégha sokan életették sem. A személyes élmény után viszont már bekerülhetnek.

Nem kerül listába a taglalt terület minden retró kocsmája: Nem teljes leltárt készítek fűnyíró elv alapján. Komolyan veszem, hogy a valamilyen értelemben „legjobbakat” válogatom ide. Csak réginek lenni magában nem elég.

Élmény-központú válogatás: Olyan helyek szerepelnek ezekben a cikkekben, amelyek valamilyen formában intenzív, pozitív élményt adtak. Nem minőségbiztosítói szűrővel néztem őket. Lehet visszafogott italválasztékuk akár kifogosálható részletek az állapotukban. Viszont összeségében lepukkant, lehangoló kocsmákat nem válogattam ide.

Változatos szempontok: Ez azzal együtt, hogy a java, nem feltétlenül „a krémje”. Mindegyikben más az élmény. De míg egyik tényezőben jobb, a másikban rosszabb lehet egy-egy érintett.

Különböző korú helyek listája: Nem mind egyforma mértékben retrók, a 70-es évek előttől egészen az 1990-es évek második feléig szerepelnek itt kocsmák.

Szubjektívitás: Nekem tetszik, nagyjából úgy, ahogy van. Ezzel nem garantálhatom, hogy Nektek is fog. Érdemes a leírást is elolvasni, a képeket is megnézni, ha biztos(abb)ra akartok menni.

Sorrend

Adott területen belül az első látogatás sorrendjében visszafelé. Tehát mindig a legfrissebben felfedezett van legfelül. 

Eddigi retró kocsma válogatások a Kocsmaturistán: