Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

3 éves a Kocsmaturista – Hogyan tovább 4. év??

3 éves a Kocsmaturista blog, 1 éves pedig az a második szülinapi bejegyzés, amihez azóta láthatóan nem sikerült tartanom magamat. Nem fordult fel fenekestől a blogoldal, de vajon felfordul még? Számadás és negyedik évi tervek következnek! Tartsatok velem! 

Olvasva az tavalyi beszámolómat nagyon egyetértek és együtt érzek egy évvel korábbi önmagammal, sőt gyanúsan annyira, mintha az az egy év el sem telt volna. Kivonatolok az akkori bejegyzésből:

„MOST JÖN A LEGNAGYOBB VÁLTOZÁS!

Két évvel ezelőtt azt akartam, hogy minden kész legyen és minden tökéletes legyen az akkori elképzeléseim szerint. Most nem ezt akarom.”

[…]

Azt akarom, hogy lássátok, hogy hol tart ezt a felfedezés, akkor is ha bizonyos témarészletekben naivabb vagyok, mint másikakban. 

[…]

Ennek érdekében SOKKAL NAPRAKÉSZEBB JELENTÉSEKET KÉSZÜLÖK MEGJELENÍTENI. Nem bánom, ha valami nincs még kész és valamiről nem tudok még mindent. […] Meg akarom mutatni, amit már tudok, hiszen az is hasznos, az is kiinduló pont lehet sokak számára. Cserébe a tartalom frissül, módosul. Ugyanaz a link lehet, hogy nem ugyanaz link lesz fél év múlva.

aki az egészet olvasná, itt találja:
2 éves a Kocsmaturista! – Jön a második ősrobbanás, jövőre fenekestől felfordul a blog.

Nos az az egy év nagyon is eltelt, sok élménnyel és sok munkával, de látszólag még sem jött el az előrevetített változás. (Nyilván azért nem minden láthatatlan már.) Naiv voltam, bár azt rémálomban sem gondoltam volna, hogy több, mint egy évig fog tartani a megvalósítás. 

Három éves a Kocsmaturista - Hogyan tovább negyedik év?

A Kocsmaturista oldal nyitásra az ötlettől 7 és fél hónapig készültem elő. A második verzióval ezt már elhagytam. Groteszk, hogy azért készítek új keretet, hogy majd gyorsabban haladhassak, de addig emiatt még jóval lassabban haladokEl kell fogadni, hogy átmenetileg veszítesz, hogy aztán nyerhess!” – Hiszek ebben és igyekszem nyerni!

Még jóval több anyag készült a háttérben, mint az indulás előtt, hiába jelent meg az oldalon kevesebb. Most már a helyszíneken nem félreeső jegyzeteket, hanem kerek blogposzt piszkozatokat írtam 2018. december óta, amik egyesével majd nagyon hasznos lesznek. 

Amit nem láttok:

A háttérben már régóta van egy új nyitóoldalam, egy új borítóképem, és ezek összehangolására várom az informatikai/grafikai oldalt, egyszer innét, egyszer onnét. Van, hogy én csúszok el, van, hogy a túloldal valamelyik szereplője. Sok minden tart az elképzeléseimet lekörözően tovább. Viszont amint ezek összeállnak, már ugrásra kész hozzájuk az új menü- és keretrendszer koncepciója. Már nagyon várom, hogy aktíva eszerint szerkeszthessek és jelenjek meg!

Egy eltelt év is ellenére ugyanúgy hiszek abban, hogy amit a második születésnapomon kitűztem, azt megvalósítom, sőt a koncepció azóta csak csiszolódott. Még jobb navigációt és áttekinthetőséget találtam ki. Nem kötöm már időhöz, mert nem féltem a erős szándékot, mert adott a legfontosabb: nincs lelkesedéstörés. Itt ülök Belgrádban, egy régi sörgyár udvarában berendezett össz-gasztróudvar színes kocsmájában, amit a semmiből találtam bolyongás közben. Meghívott a pultos a kedvenc szerb sörfőzdéjének egy sörére, csak hogy megmutathassa őket. A történetek és a meglepetések nem érnek véget és az írás sem.

És addig is, amíg csak én látom, hogy hogy haladok napról napra az új verzióval, csinálom ugyanazzal a maximalizmussal és állhatottsággal, mintha éles lenne. Köszönöm, akik kitartanak, visszajeleznek, megköszönik az így is elhangzó tippeket, és akár ki is próbálják őket. És köszönöm, hogy ti is új tippeket adtok. Nagyon szeretném, hogy minél hasznosabban, használhatóbban adhassam át annak a történetnek az üzenetét, amit átélni nem szűnően érdekes. És szeretném minél ügyesebben vinni hírét az útközben felfedezett jó kocsmáknak, városoknak, környékeknek, jelenségeknek, ügyeknek és egyebeknek. 

Köszönöm a figyelmet és a bizalmat:

A Kocsmaturista – 3 év blogvezetés, közel 46 hónap folytatásos kocsmatúra, 1716 kocsmaállomás, 148 város és 14 ország holdállásakor.

Térképen az összes már megénekelt kocsma és meglátogatott város:

ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön kocsmaszemű és nemcsak kocsmaszemű élménybeszámoló, kérlek, egy percig se fogd vissza a tippjeidet! Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező, de legalább egy ikonikus, látogatásra érdemes kocsmával bíró városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva ne hagyjam ki őket! Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: 

Kocsmaturista a Facebookon

Míg a blogoldal utólag gyűjti az helyszíni összefoglalókat és válogatásokat, addig a Facebookon viszonylag naprakészen lehet látni, hogy éppen hol tart a folytatásos kocsmatúra, merre jár a Kocsmaturista és mik a legújabb felfedezések kocsmafalakon kívül és belül:

www.facebook.com/kocsmaturista

Köszönettel kérek mindenkit, hogy követésére / kedvelésére biztassatok minden ismerőst és ismeretlent!

Csatlakozzatok a Kocsmaturista Facebook csoportjához is!

Várom a képeitek, hangulatjelentéseiteket, kocsmában elcsípett aranyköpéseiteket akár a kedvenc törzskocsmátokból, akár utazásban közben felfedezett kocsma-gyöngyszemekről: https://www.facebook.com/groups/kocsmaturista/

Kocsmaturista az Instagramon

legfrissebb kocsmai és városi helyzetjelentésekért, bejelentkezésekért a folytatásos kocsmatúra legújabb állomásaiból, kövessétek a Kocsmaturista Instagram oldalát:

https://www.instagram.com/kocsmaturista/

Szólj hozzá!