Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

A KOCSMATÚRA FÜZET – A 800. kocsma alkalmából

Nemrég megtörtént a 800. különböző kocsmalátogatásom. Ezt az elején talán én sem gondoltam volna, bár igazán visszatekintve, a legelején nem is gondolkodtam semmin, csak sorra jártam a helyeket. Íme egy kis kitekintés arról, hogy hogyan is maradtam naprakész saját magamból 800 állomásos kocsmatúra után is.

(Az első kocsma, a Halász:)

A Halász söröző pultja - Kocsmaturista

(A 800. kocsma, a Hendrinx:)

A nyolcszázadik kocsma, Hendrinx, Budapest - Kocsmaturista

A folytatásos kocsmatúra jóval előbb kezdődött, mint maga a blog vagy annak kikristályosodott ötlete. Ezen a linken elolvasható hosszabban is, hogy hogyan is indult:

Kalapkúrából lett kocsmatúra

-Te számolod? – kérdezik tőlem gyakran – NEM! A kocsmákat ilyen mennyiségben nem lehet számolni, biztosan elrontanám! Fejben tartani sem lehet a kocsmákat, csak nyilvántartani lehet őket! Még így is volt, hogy hibáztam és 5 kocsmával előbbre rohantam a számolásban, aztán szaladhattam gyorsan pótolni öt kocsmát, hogy igaz legyen, amit állítok a weboldalon.

A KOCSMATÚRA FÜZET

A nyilvántartás aranykora egy KOCSMATÚRA FÜZETTEL kezdődött. Már a 3. vagy 4. hosszabb kör után kíváncsi lettem, hogy hány különböző kocsmában jártam, így a pár hetes emlékeket még bizonyossággal összekaparva, táblázatba rendeztem őket. Miközben ehhez mindig hozzáadogattam az új tételeket, mosolyogtam, hogy itt ez történt, ott az történt, és egyáltalán, mennyi minden is történt már. Kezdtem aggódni, hogy egy idő után elfelejtem. Ezért az egyik új kör előtt vettem egy füzetet és ráírtam, hogy KOCSMATÚRA FÜZET.

Kocsmaturista első kocsmatúra füzete

Már elég viseltes, de így a szép. A 44. és 45. állomásról, az Illegalról és a Yellow Zebraról már ebbe írtam fel az érdekes dolgokat. Nem volt még Kocsmaturista szó, de volt már kocsmatúra füzet. Pár hónap alatt betelt. Azóta persze sokkal inkább high-tech nyilvántartást és jegyzetelést alkalmazok. Fejlődni minden részletben hasznos! Ám első kocsmatúra füzet is csak egy van. Érdekes megfigyelni a rajta található szavakat: ITT, MOST, LÁSS, DOLGOZZ, JÁTSSZ! Erről van szó!

Fontosnak is tartom elmondani, hogy ez a 800 kocsma egyesével több, mint egy újabb hozzáadott szám a sorhoz, és egy újabb helyen megivott újabb ital. Ez azt is jelenti, hogy 800-szor figyelni a helyre, az érdekességekre, az emberekre, 800-szor jegyzetelni, 800-szor beszélgetni valakivel a kocsmában, 800-szor fotózni (<az utóbbi csalás, a legelején nem fotóztam), és elhelyezni a megfigyeléseket egy rendszerbe, ahol minden mindennel összefügg, hasonlít és különbözik.

Ha extra tartalmat is olvasnátok magyarországi és európai kocsmákról és környezetükről, kedveljétek és kövessétek a Kocsmaturista Facebook oldalát.

Térképen az eddig megénekelt kocsmák:


Egyéb írások a kezdetekről:

AHOGY KEZDŐDÖTT: Az 1. nulladik állomás – Maxi Bar, Opatija, Horvátország

AHOGY KEZŐDÖTT – 2. RÉSZ: A második nulladik állomás, Borpatika, Hévíz

AZ ELSŐ ÁLLOMÁS, A HALÁSZ – Törzsvendég-grund van! Einstand nincs!

 

Szólj hozzá!