Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Pedro Étterem, Zalaegerszeg — Kívül-belül ajánlom

A Pedro Étterem Zalaegerszeg odabenn western kocsmás érzetű központi étterme. A nyári teraszvilága pedig kiemelten hangulatos, nem csak városi szinten. Italozásra is ideális. Ráadásul a főprofilt adó mexikói kaják mellett italvonalon is tartogatnak ritkaságokat.

A Pedro Étterem a központi Ady Endre utcában 1999 óta régi szereplője Zalaegerszeg vendéglátásának, és a városban járva nem is kihagyandó eleme, még emelt szintű kocsmatúra részeként sem! Mutatós, hangulatos képviselője egy régebbi stílusnak. Korábban Pedro kocsmája néven is futott. A belterének máig van van egy rusztikus, jól kocsmás karaktere. Sőt esetében a kerthelyiség/terasz is valamivel vadabb világ a jellemző zalaegerszegi teraszidillnél.

A Pedro Étterem terasza zalaegerszegi és tágabb viszonylatban

A Van Nálatok Terasz vonatkozás!

A Pedro terasza vonzó közeg koccintva ünnepléshez téglás, durvább falelemekkel, látszógerendás teraszfedéssel, a hordókkal, egy-két marconább kültéri bútorral, zabolátlan fákkal. Férfiasabb légkörű, de nők körében is kedvelt rég bejáratott találkozóhely a városban.

Állítom, ez a vendégkert a leghangulatosabbak között van Zalaegerszegen, de országos szinten is figyelemfelkeltő a jóleső mikroklimája. Ritka jellegű és stílusú feltöltő környezet. A fák és a környező lombok is jót tesznek neki, egyedül a reklámszékekkel tudnék pörölni, ha jobban akarnék.

2021-es képek:

Korábbi Pedro terasz képek (2015-2017)

Pedro Étterem terasz digitális nomád szemszögből:

Innét dolgozni is extra jól esik egy laptoppal. Kültéri konnektort tudtak biztosítani. Wi-fire nem volt panaszom. Ráadásul esőben fedett rész is akad bőven.

A Pedro Étterem beltere:

Érdemes ide betérni is, mert pár évtizedes vezérdivatot idéz meg, és mára már ezek a helyek is ritka kincskorba értek. Az ilyen asztalok kiáltanak a sörös korsóért. A pulttalpazat pedig magában is egy látványos alkotás.

Belső fotók 2015-2017:

Pedro italkínálata:

Sörből nagyüzemi Dreher csapokra koncentrál a Pedro, de abból a szélesebb, köztük Pilsner Urquellrel, HB búzával és meggysörrel.

A háziak inkább a borra építkeznek és a Feind folyóborok mellett balatonfüredi, Balaton-felvidéki és szekszárdi borok is helyet kaptak a lapon. Legutóbb Béla és Bandi, Káli Kövek, Figula Pincészet és Prantner Pince és Kiss Gábor. Köszönöm szépen a meghívást a finom kilépő Prantnerre. 

A röviditalkínálat is mutatós üvegcsokorba tömörül. 

Van egy kiemelt ritkaságuk is: a Seychelle-szigeteki Takamaka rum hétféle változatban. Ezt én még csak náluk szúrtam ki. Egyet ki is próbáltam ebédre és bizony ízlett!

„Pedroék” mesélték, hogy utazáson személyesen a teremtő helyszínen ismerték meg ezt a rumcsaládot és ott határozták el, hogy meghonosítják Zalaegerszeg közepén is.

Kerekre pedig koktélok zárják az itallapot is.

A Pedro Étterem ételei gyorstekerésben

Az étlapra, mint általában, csak picit térek ki. A Pedrora is ér, hogy a jól múltidéző stílusa mellett modern konyhája van. Ők a mexikói jellegű konyha mellett köteleződtek el, így a töltött tészták adják főprofilt: tortillák, tacok, burritok, quesadillák, de még a ritkább enchilladák és sincroziadák is. A főételeikben is többnyire van valami csipős vagy mexikóias vonás/elem.

Ám a zalai prósza is finom változatban kóstolható meg itt. Én például (képen) egy speciális sült zöldséges variációt szabattam személyre.

Alapvető italkorcsolyának tortilla chips kérhető 850 Ft-ért, akár ötféle választható szósszal. Az már végképp nem profilom, de szólok, hogy napi menü is kapható. 

Pedro Étterem érdekességek

  • Jóval korábban a Pedro helyén volt Zalaegerszeg legendás ZTE sörözője, amit még máig többen emlegetnek a városban.
  • A háziak jófejek, beszélgetősek, vidámak voltak. És nem csak megjátsszák magukat. Bizony meggyőzően láttam már őket bulizni a Pampetrics Borkereskedésben. Véletlen közös jelenet ez a múltjainkban. 

Összesítve! Ha a kert általános csábító légkörén túl még pont mexikói kajára vágynátok Zalaegerszegen, vagy országosan is extra rumot kóstolnátok, a Pedro kombinatívan jó célpont. A belterét pedig ráadásként javaslom átélni.

Pedro Étterem cím: Zalaegerszeg, Ady Endre u. 8, 8900

Honlap: https://www.pedro999.com/

Nyitva tartás: H: 11:00-14:00, K-Sze: 11:00-14:00, 17:00-24:00, Cs: 11:00-22:00.
                           P-Szo:11:00-24:00. V: Zárva

A fotókat is maga a szerző készítette. További felhasználásuk egyeztetés után, forrásmegjelöléssel lehetséges.

Szövegtördelés, képszerkesztés zöme: Molnár Ákos

Pedro Étterem a többi megírt zalaegerszegi kocsmafélével a nagy Kocsmaturista térképen

A meglátogatott városokkal és a már megénekelt kocsmákkal

Kattintsatok a képre a megnyitáshoz!

Zalaegerszeg kkocsmái - Térkép - Kocsmaturista

Egyéb Zalaegerszegi cikkek a Kocsmaturistán

Zalaegerszeg-belvárosa és kocsmaélete - Címlap

Zalaegerszeg belvárosa és kocsmaélete

Zalaegerszeg (szülővárosom) belvárosának kocsmatérképét igyekszem ezzel a cikkel jól használhatóvá tenni, „Zeg” központjának hangulatfestése mellett. Célom, hogyha újak vagytok a városban, akkor is a legpasszosabb

Tovább olvasom »

Környékbeli település bakancslista

Zalaegerszeg közeli vagy kicsit távolabbi környékén még a következő települések és egyéb helyszínek feltérképezéséhez fogadok köszönettel aktív segítséget:

  1. Nagykanizsa
  2. Lenti és Szécsisziget
  3. Zalaszentgrót 
  4. Letenye
  5. Zalalövő
  6. Tapolca
  7. Sümeg
  8. Somló hegy
  9. Ság hegy
  10. Ajka
  11. Sárvár
  12. Lendva (Szlovénia)
  13. Jeurzalem (Szlovénia)
  14. Ptuj (Szlovénia)
  15. Maribor (Szlovénia)
  16. Varasd (Horvátország)
(A sorrend csak asszociációs, nem ranglista). Ötleteiteket, hogy melyik településsel bővítsem még a célpont-listát, kérem, szintén osszátok meg velem!)
 
Ha bárki közületek szívesen működik közre az eddigi talán leghosszabb és egyik legterebélyesebb magyar főszereplős európai kocsmatúrában (ötlet, tanács, idegenvezetés, couchsurfing jellegű szállásadás, együttműködés), kérem írjon nekem a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra vagy a Kocsmaturista Facebook oldalára: www.facebook.com/kocsmaturista  
ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a Te környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön hasonló beszámoló, útmutató, kérlek, ne fogd vissza a tippjeidet! 

Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva, ne hagyjam ki őket. Ugyanígy érdekelnek a magukban vonzó kevésbé ismert városok, és várostól függetlenül az ikonikus, külön látogatásra érdemes kocsmák is.

Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: www.facebook.com/kocsmaturista

Kövessétek a Kocsmaturistát a Facebookon is!

A Kocsmaturista FB-n korábbi összefoglalókkal szemben naprakészen is követhető, hogy éppen mi történik / hol tart a küldetés. 

A következő kép utat mutat, hogy a kedvelésen túl hogyan kaphat értesítést minden bejegyzésről, aki szeretne. E képre kattintva is eljuttok a Kocsmaturista Facebook oldalra:

Csatlakozzatok a Kocsmaturista Facebook csoportjához is!

Várom a képeitek, hangulatjelentéseiteket a kedvenc törzskocsmátokból, akár utazásban közben felfedezett kocsma-gyöngyszemekről!

Ugyanide jöhetnek kocsmában elcsípett aranyköpések is:

www.facebook.com/groups/kocsmaturista

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

Mutass egy kocsmát! Facebook csoport

Kocsmaturista az Instagramon

A legfrissebb kocsmai és városi helyzetjelentésekért, bejelentkezésekért a folytatásos kocsmatúra legújabb állomásaiból, kövessétek a Kocsmaturista Instagram oldalát is:

https://www.instagram.com/kocsmaturista/

“Pedro Étterem, Zalaegerszeg — Kívül-belül ajánlom” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!