Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Club PopUp Underground, Zalaegerszeg: A lázadók pincéje

A Club PopUp Underground Zalaegerszeg belvárosának egyik legfiatalosabb közösségi tere, azok közül pedig a szememben a leglázadóbb. Személyes kedvenceim közé sorolom, mert sokoldalú az italkínálata, főműsoridőben mindig van élet, jó hangulat és sokféle emberrel lehet itt találkozni.

A „PopUp” a főtér (Dísz tér) mögötti másodhegedűs kis hangulatos Európa téren található. Terasz szezonon kívül nagyobb kihívás észrevenni. Képeken így néz ki az út hozzá a Dísz tér felől. 

Nyáridőben akár 50 fős terasszal már jobban felhívja magára a figyelmet:

Odabenn/odalenn különösen pincekocsma létére fiatalos, színes, nyüzsgő és élénk. 

A Club PopUp Underground italai

Ráadásul itt van az egyik legjobb sörválaszték a városban. Ahogy a Díszpintynél, ez itt is inkább helyi, mint országos szemmel nagy szám, mert kisüzemi/kraft sör csak üvegben vagy dobozból kapható. Országos választékból egyre újabb és különlegesebb söröket is kínálnak, rendszeresen változó kínálattal és a kategóriában barátságos árakon. Simán ugyanazokból a naprakész akár őrült sörújdonságokból tudtam itt válogatni, mint egy hete Budapesten, de érezhetően olcsóbban. A csapról pedig cseh Litovel sör folyik.

Csíki chipset és Csíki sört is tartanak a híveinek. A ház saját koktéljai és shotkoktéljai pedig kimondottan vicces nevűek. Érdemes megnézni a lapot. Covid időkben is itt kaptam az előző kettő tetejébe a Sputnik VI. vakcinámat. A rövidital választékuk és naprakész. A Tatratea üveggyűjteményük mára egészen látványos.

A ház bora a szomszédos Veszprém megyei Nagy & Nagy Borászattól folyik, de többek között zalai bor is előfordul náluk, például a zalaszentgróti Dóka Éva Pincészettől.

PopUp, a zalaegerszegi kocsmajáték-dagonya

Kocsmasport-kedvelők, itt a csocsón túl pingpongot is találtok. A belső teremben ezért folyamatos hazárdjáték pohárból inni, bármikor akaratlan sörpong lehet belőle. Tetejében 25-30 társasjáték bújik a térben a játékossokra várva.

A Club PopUp Underground spiritusz

A dekorációban is jó poénokat találni, ezért is az elsők között ajánlom Zalaegerszegen kocsmázás témában. Ráadásul Attila, az egyik üzemeltető nagy figura, külön élmény a szarkasztikus humorával. Külön blokkja lett az aranyköpés-gyűjteményben. Várom, hogy mikor mond valamit újra! Kata, a másik pedig csúcskedves házigazda. Plusz érték, hogy legtöbbször ők vannak a pultban is. Örök lázadóként gondolok rájuk. Amikor egyszer szólt náluk a Pink Floydtól az Another brick in the wall című szám, akkor azt mondtam, hogy ez a zalaegerszegi PopUp himnusza is lehetne.

További Club PopUp Underground képek lapozható galériákban

A TÉMA MÉLYVÍZE

Érdekességek a Club PopUp Underground kapcsán:

  • Az Európa tér a PopUp-nak már a második helyszíne 2017 óta. Eredetileg a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ-ban indult Pop Up Café néven 2014-ben. Ma ott a VMK Caffe működik, szó szerint pop up jelleggel, csak rendezvények (pl. koncertek) alkalmával.
  • A mai PopUp helyén korábban egy sokak által kedvelt és máig emlegetett Taverna Étterem és Söröző működött. Egyszer még én is jártam ott.

Club PopUp Underground cím: Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 2, 8900

Facebook oldal: https://www.facebook.com/cafepopup/

Nyitva tartás: VH: Zárva, K-Cs: 17:00 – 22:00, P-Szo: 18:00 – 01:00

Figyelem a téli nyitvatartás lehet szűkösebb, 2022 telén például: Cs: 17:00 – 22:00, P-Szo: 18:00 – 01:00

A fotókat is maga a szerző készítette. További felhasználásuk egyeztetés után, forrásmegjelöléssel lehetséges.

Szövegtördelés, képszerkesztés: Molnár Ákos

A PopUp a többi megírt zalaegerszegi kocsmával a nagy Kocsmaturista térképen

És az egyéb meglátogatott városokkal és a már megénekelt kocsmákkal

Kattintsatok a képre a megnyitáshoz!

Cikkajánló

Itt találtok Zalaegerszeg kocsmaéletéről belvárosi összefoglalókat és egyéb zalaegerszegi helyek cikkeit.

Zalaegerszeg-belvárosa és kocsmaélete - Címlap

Zalaegerszeg belvárosa és kocsmaélete

Zalaegerszeg (szülővárosom) belvárosának kocsmatérképét igyekszem ezzel a cikkel jól használhatóvá tenni, „Zeg” központjának hangulatfestése mellett. Célom, hogyha újak vagytok a városban, akkor is a legpasszosabb

Tovább olvasom »

Környékbeli település bakancslista

Zalaegerszeg közeli vagy kicsit távolabbi környékén még a következő települések és egyéb helyszínek feltérképezéséhez fogadok köszönettel aktív segítséget:

  1. Nagykanizsa
  2. Lenti és Szécsisziget
  3. Zalaszentgrót 
  4. Letenye
  5. Zalalövő
  6. Tapolca
  7. Sümeg
  8. Somló hegy
  9. Ság hegy
  10. Ajka
  11. Sárvár
  12. Lendva (Szlovénia)
  13. Jeurzalem (Szlovénia)
  14. Ptuj (Szlovénia)
  15. Maribor (Szlovénia)
  16. Varasd (Horvátország)
(A sorrend csak asszociációs, nem ranglista). Ötleteiteket, hogy melyik településsel bővítsem még a célpont-listát, kérem, szintén osszátok meg velem!)
 
Ha bárki közületek szívesen működik közre az eddigi talán leghosszabb és egyik legterebélyesebb magyar főszereplős európai kocsmatúrában (ötlet, tanács, idegenvezetés, couchsurfing jellegű szállásadás, együttműködés), kérem írjon nekem a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra vagy a Kocsmaturista Facebook oldalára: www.facebook.com/kocsmaturista  
ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a Te környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön hasonló beszámoló, útmutató, kérlek, ne fogd vissza a tippjeidet! 

Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva, ne hagyjam ki őket. Ugyanígy érdekelnek a magukban vonzó kevésbé ismert városok, és várostól függetlenül az ikonikus, külön látogatásra érdemes kocsmák is.

Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: www.facebook.com/kocsmaturista

Kövessétek a Kocsmaturistát a Facebookon is!

A Kocsmaturista FB-n korábbi összefoglalókkal szemben naprakészen is követhető, hogy éppen mi történik / hol tart a küldetés. 

A következő kép utat mutat, hogy a kedvelésen túl hogyan kaphat értesítést minden bejegyzésről, aki szeretne. E képre kattintva is eljuttok a Kocsmaturista Facebook oldalra:

Csatlakozzatok a Kocsmaturista Facebook csoportjához is!

Várom a képeitek, hangulatjelentéseiteket a kedvenc törzskocsmátokból, akár utazásban közben felfedezett kocsma-gyöngyszemekről!

Ugyanide jöhetnek kocsmában elcsípett aranyköpések is:

www.facebook.com/groups/kocsmaturista

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

Mutass egy kocsmát! Facebook csoport

Kocsmaturista az Instagramon

A legfrissebb kocsmai és városi helyzetjelentésekért, bejelentkezésekért a folytatásos kocsmatúra legújabb állomásaiból, kövessétek a Kocsmaturista Instagram oldalát is:

https://www.instagram.com/kocsmaturista/

Szólj hozzá!

Az oldal alkoholt tartalmaz, ugye elmúltál 18?