Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Alibi Pub & Pizza: Zalaegerszegen ér össze London és Nápoly

Az Alibi Pub & Pizza Zalaegerszeg egyik legtöbbet ajánlott, kultikus kocsmaféléje. Viszonylag kis területén sok minden találkozik, az angolos pub közeg, a nápolyi stílusú pizza, sokféle ital, és még többféle ember és élmény. Úgy érzékelem, kiérdemelte jó hírét!

Van egy jó Alibink, na de hol?

Zalaegerszeg népe a 2000-es nyitása óta óhatatlanul ismeri az Alibit, legalább hallomásból. Jó sokan nem csak úgy. Ám a Zegre csak látogatóknak is jobb nem kihagyni ezt a Magyarországon (sőt akár azon is túl) ritka kombinációt:

Isteni, nyersen angolos kocsmahangulat mellett bitang finom pizzát lehet enni.

A trükk csak az, hogy az Alibit tudatosan kell célba venni. Hiába van még pont a belvárosban, az egyik legforgalmasabb autóút mellett kevésbé indul kifelé a naiv első körös látogató felfedezni. Pedig erre érdemes, alig öt perc gyalogtávra a “nagytemplomtól”. Az Alibi esti helyszín, 17:00 órától nyit! 

Az Alibi belső külcsíne

Zalaegerszeg egyik legszebb kocsmája a szememnek. Nevében a “pub” szó a valóságban is tartalmasabb, mint a legtöbb azonos magyaroszági címzésben. Valóban van egy angol pubos beütése: kopottas padló, elegáns pubos utánézérésű tapéta, sok faanyag, ritka vöröses is, félhomály, kazettás ablakok. Mint ahogy ebben a cikkben is írtam az angol pubok jellemzőiről: 

Anglia és kocsmaélete – jogosan az egyik legjobb

Pártolom, hogy az Alibi izzadtság nélkül, természetesen hozta össze ezt az értelmezhető pubságot jobban sok nagyon vászonra vetített, de túlságosan szalonjellegű PUB-nál. Ráadásul az Alibinek ettől még saját karaktere is van, nem 1:1 stíluskoppintásról van szó. Látványos sörös gyűjtemény övezi a bárterületet. A cégérre is vett Jack Daniel’ses üvegek pedig az ál-mennyezeti gerendákon sorakoznak (laza 600 darab!!!). Ne legyen soha verekedés a plafonon, mert az szilánkokkal járna! 😀

2017-es fotók:

A zalaegerszegi Alibi nápolyi pizzája és amit magával vonz

Az Alibi hű pubságának másik – még fontosabb – alappillére a jól vegyes közönség. Az már ugye kevésbé pubos – de pont ettől pikáns kombó – hogy nápolyi jellegű pizza a kocsmakaja.

Az, hogy egy jóértelmű kocsmahangulatban van délceg kaja is, ritkaság Zalaegerszegen, ahogy országos szinten is. Itt viszont ettől utópia lesz: nagyobb társadalmi skála érezheti jól magát.

2017-es élmény alapján volt, hogy egyik asztalnál nagy férfibanda zárta az évet jó kedvvel, másiknál light kólás pizzás randi zajlott. Harmadik asztalnál család ült, amelyből a kislánynak már kedvenc törzspizzája is volt. Közben a szakács kijött és lisztes ökölpacsival köszöntötte az ismerős vendégeket. 

A 2021-es pizzaszakácsot, Gergőt lett szerencsém szerencsém személyesen is megismerni (Köszi Golf Presszó!). Nagyon jó pizzaverziót készít:

1. Elég jól nápolyias (mondom úgy, hogy az egész Kocsmaturista projekt részben Nápolyban ihletődött.)

2. Mégis egyedien ropogós a tészta széle. Nekem nagy kedvencem lett. Én a #FőlegVegán emberkísérletemre szabott – egy-egy szeletnyi kihágást kivéve – veganizált változatokat kóstoltam, de ezek is brutál elsőrangúak. Rajongom! Így 2021 óta az Alibi már kaja szempontból is kiélezett, veszélyes csapda lett rám (is) nézve. 

Hirtelen lelkesedésből egyszer azt mondtam Gergőnek: Téged nem tanulni kell Nápolyba küldeni, hanem tanítani!

Az Alibi italai

In Alibi , the selection of drinks is also quite waisty and just expanding , more in terms of wines and spirits . It is a solid foundation that the homeowner, Pepe, personally boasts of one of Jack Daniel’s greatest selections in the country as a fan. You can also taste limited, special items . But the shelf is also crumbling. My friend RNYK, who came home from England, was happy to find his favorite rums in his new homelandI a m w o r k i ng h a r d o n t h i s t o p i c .

In the line of wines, they also represent the Zala wine region: for example, Szabolcs Mayer from Zalaegerszeg or the Ezres Pincét from Pusztaszentlászló . But beyond the borders of Zala, they are happy to show and present (!) A selection of their favorite ein k et.

I would be happy to have even small-scale beers, but basically there is also a Czech Krusovice in addition to Soproni and Soproni IPA , which provides a response.

Plus, Pepe is happy to tell and can tell about his favorite drinks, and if we’re here …

Pepe a +1 plusz az Alibiben

After my first visits to the incognito , I wrote and inspired about Alibi without getting to know Pepe, the embodied spirit of the place . Since then , the place seems to me to be inseparable from the personI a m w o r k i n g h a r d o n t h i s t o p i c .  He himself is also a living idol among his guests , but without any status, he has the greatest directness, even friendship between them , stops at every table, converses with everyone. He’s able to be present in multiple dialogues at once, and when there’s a way and why, he stops spinning and sits down and just talks old-fashioned like a movie bartender. It just added to Alibi’s sense of life. 

Nem okoskodhatok ennél jobban általánosítva, mert a masszív törzsvendégekhez képest alig ismerem az Alibit és Pepét. Csak a megalomán összehasonlítási alap és a kocsmatudatosság beszélhet belőlem. Magukban csak fél pontot érnek, de ezek alapján az eddigi Alibi tapasztalataim nagyon jók.

Az Alibi a "Van Nálatok Terasz" szemszögéből

Talán nem is gondolnánk az elhelyezkedésére alapozva, de az Alibi terasz szempontjából is jelentős intézménye Zalaegerszegnek. Teljes pompájában akár 45 férőhelyes, és a vendégek bizony élnek is ezzel a jó idő teljében. 2021 nyár estéin arra buszozva még hétköznap is mindig élénk feltelítettséget tapasztaltam, a hétvégékről nem is szólva. Utoljára olaszországi posztban éltettem ezt, hogy az emberek megmutatták, hogy lehet forgalmas út mellett is jót teraszozni, ha olyan a helylélek. De szerencsére a szülővárosomban is van erre példa. Slusszpoén, hogy a munka vége utáni csúccsal cinkosan jócskán le is csendesedik az autóforgalom. “Jutalom a nap végén” – vagy ezt a szlogent már elsütötték mások? 

Nem akarom elkiabálni, de 2022-ben teraszmegújítás is várható!

Az Alibi, mint ZTE szurkolói kocsma

Az Alibi párhzamosan kiválasztott ZTE (helyi csapat) drukker kocsma is egyben, de az ettől esetleg idegenkedők se tartsanak az helytől. Teljesen kulturált, jó fej társasággal találkoztam itt mindig. Messze nem egy bútorhajigálással szurkoló “focihulligán” kocsmáról van szó. 

Az a vicces az Alibiben, hogy ahhoz elég nagy, hogy jópár társaság megférjen egyszerre. Ahhoz viszont elég kicsi, hogy az egyik csücskéből át lehessen kiabálni a másikba, így akár az egész kocsma egy társaságként bandázhat, mint egy házi buliban. Volt is részem hasonlóban az Alibi 21. születésnapján 2021. december 23-án.

A TÉMA MÉLYVÍZE

Interesting facts about Alibi Pub & Pizza Zalaegerszeg

 • In principle, even for inner people, it’s just a legend to see exactly how many Jack Daniel’s bottles line up on the beams . I got the view “from the inside” that, according to legend, more than 600.
 • The Alibis have their birthdays on a date with the Pedro Restaurant (ARTICLE) , which is also sung in Zalaegerszeg and the Pub Tourist . In addition, Kata and János Pedrós are friends with Pepé. Gossip : Pedro’s Mondays sometimes have pizza days on their short business days. Once on such an occasion , we met in a great mood at Alibi . With this, Alibi is my second external dime site where I caught the Pedrós. The first was the Pampetrics Wine Shop .

Végszavaim valának

For me, too , one of the more compelling stops in my hometown was the Alibi : a genetically cozy space and lighting, a good layout for everything, a whimsical coziness and loose elegance combined. I a m w o r k i n g h a r d o n t h i s t o p i c . . It implements a type of hospitality that I miss in large quantities from Hungary. No wonder one of the most recommended places is for respondent of completely different ages from 20 to over 50. 

I also quote Pepe at the end:

Bízom benne, hogy tettünk eleget az elmúlt 22 évben, hogy minden korosztály ismerjen bennünket. Hogy a nagypapától az unokáig vagy akár a visszajáró egyetemisták közül bárki szívesen válassza az Alibit egy kis esti mókára.

További képek az Alibi Pub & Pizzából

Alibi Pub & Pizza cím: Zalaegerszeg, Rákóczi út 10-22, 8900

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Alibi-PubPizza-500704580295681/

Ez az Alibi cikk a Zalaegerszegi Piac környékének kocsmaélete című cikk egy blokkjából nőtte ki magát önálló cikké. Újabb látogatások után bővített tartalma már “nem fért volna el” a szülőcikkben, így kis kiegészítésekkel külön cikkbe másoltam.

(A kezdettől külön cikk-ként indulás lehetőségeiről itt nyilatkozok…)

A fotókat is maga a szerző készítette. További felhasználásuk egyeztetés után, forrásmegjelöléssel lehetséges.

Szövegtördelés, képszerkesztés: Molnár Ákos

Az Alibi a többi megírt zalaegerszegi kocsmával a nagy Kocsmaturista térképen

És az egyéb meglátogatott városokkal és a már megénekelt kocsmákkal

Kattintsatok a képre a megnyitáshoz!

Cikkajánló

Itt találtok Zalaegerszeg kocsmaéletéről belvárosi összefoglalókat és egyéb zalaegerszegi helyek cikkeit.

Zalaegerszeg-belvárosa és kocsmaélete - Címlap

Zalaegerszeg belvárosa és kocsmaélete

Zalaegerszeg (szülővárosom) belvárosának kocsmatérképét igyekszem ezzel a cikkel jól használhatóvá tenni, “Zeg” központjának hangulatfestése mellett. Célom, hogyha újak vagytok a városban, akkor is a legpasszosabb

Tovább olvasom »

Ez pedig egyéb olyan kocsmák cikkajánlója, ahol Pepéhez hasonlóan leggyakrabban maga a tulajdonos fogad, utánozhatatlan plusz értéket adva ezzel a légkörhöz:

Környékbeli település bakancslista

Zalaegerszeg közeli vagy kicsit távolabbi környékén még a következő települések és egyéb helyszínek feltérképezéséhez fogadok köszönettel aktív segítséget:

 1. Nagykanizsa
 2. Lenti és Szécsisziget
 3. Zalaszentgrót 
 4. Letenye
 5. Zalalövő
 6. Tapolca
 7. Sümeg
 8. Somló hegy
 9. Ság hegy
 10. Ajka
 11. Sárvár
 12. Lendva (Szlovénia)
 13. Muraszombat (Szlovénia)
 14. Jeurzalem (Szlovénia)
 15. Ptuj (Szlovénia)
 16. Maribor (Szlovénia)
 17. Varasd (Horvátország)
(A sorrend csak asszociációs, nem ranglista). Ötleteiteket, hogy melyik településsel bővítsem még a célpont-listát, kérem, szintén osszátok meg velem!)
 
Ha bárki közületek szívesen működik közre az eddigi talán leghosszabb és egyik legterebélyesebb magyar főszereplős európai kocsmatúrában (ötlet, tanács, idegenvezetés, couchsurfing jellegű szállásadás, együttműködés), kérem írjon nekem a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra vagy a Kocsmaturista Facebook oldalára: www.facebook.com/kocsmaturista  
ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a Te környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön hasonló beszámoló, útmutató, kérlek, ne fogd vissza a tippjeidet! 

Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva, ne hagyjam ki őket. Ugyanígy érdekelnek a magukban vonzó kevésbé ismert városok, és várostól függetlenül az ikonikus, külön látogatásra érdemes kocsmák is.

Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: www.facebook.com/kocsmaturista

Kövessétek a Kocsmaturistát a Facebookon is!

A Kocsmaturista FB-n korábbi összefoglalókkal szemben naprakészen is követhető, hogy éppen mi történik / hol tart a küldetés. 

A következő kép utat mutat, hogy a kedvelésen túl hogyan kaphat értesítést minden bejegyzésről, aki szeretne. E képre kattintva is eljuttok a Kocsmaturista Facebook oldalra:

Csatlakozzatok a Kocsmaturista Facebook csoportjához is!

Várom a képeitek, hangulatjelentéseiteket a kedvenc törzskocsmátokból, akár utazásban közben felfedezett kocsma-gyöngyszemekről!

Ugyanide jöhetnek kocsmában elcsípett aranyköpések is:

www.facebook.com/groups/kocsmaturista

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

Mutass egy kocsmát! Facebook csoport

Kocsmaturista az Instagramon

A legfrissebb kocsmai és városi helyzetjelentésekért, bejelentkezésekért a folytatásos kocsmatúra legújabb állomásaiból, kövessétek a Kocsmaturista Instagram oldalát is:

https://www.instagram.com/kocsmaturista/

Szólj hozzá!