A Tóth kocsmában bizonyos tételeket tényleg drágábban lehet ‘kocsmázni”, mint mondjuk egyszerűbb kocsmákban. Ez a modell mégis működik, és mégsem sznob körökben működik. A nem sznob vendégkörre is képes hatást gyakorolni, rám is, sok-sok kocsma ismerőjeként is. Egy magyar kocsmatörténelmi kuriózumot képvisel. Egy olyan irányt, ami mára A Magyar Kocsma lehetne, ha több embernek van hite, bátorsága, indítása (?lehetősége?) korábban ezt a szintet képviselni a 90-es évek fordulója környékén. Én egy hazai kocsma felső-középszintnek szívesen látnám az ideális világomban. Persze ebben az elképzelésben is lennének párhuzamosan valamennyivel olcsóbb és egyszerűbb verziók is, de 3 szinttel ezalatt már nem létezne semmi.
Úgy lehet ez a Tóth Kocsmával is, mint ahogy egy idősebb, tapasztaltabb ember is keresettebb a maga szakmájában és a fizetése is magasabb. Megdolgozott a pozíciójáért.
Kiemelkedett, megalapozta és fenntartotta a hírnevét. Még nem az online népszerűségszerzés hátán kapaszkodtak fel. Ma is egy nagyon minimalista Facebook-ot tartatanak csak fenn! Az internet előtti idők dícső túlélői és veteránjai, azóta egy kézben, egy levegővel. Élő múzeuma egy kivételnek, egy alternatív történelemnek.
Lapozható galéria: