Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Van Nálatok Terasz!!! – Budapest, 11. kerület teraszos, kertes kiülős kocsmái

A nagy teraszos, kertes, kiülős, néha csak nyári helyeket gyűjti össze a „Van Nálatok terasz!!!” rovat, rendszeresen frissítve. Budapestről a 11. kerület listája jutott először saját oldalig. Itt találjátok a változatos szabadtereket, a belvárosi nyüzsgéstől a vidéki kert hangulatáig.

A 11. kerület amúgy is a személyes kedvenc Budapest kocsmakerületem, de nyári üzemmódban is méltón teljesít. Teraszos, kertes, stb. célpontjai szerte a kerületben találhatóak. És nem csak sokfelé vannak, hanem sokfélék is. Együtt kitesznek egy kisebb középvárosnyi felhozatalt. Érdemes sorra venni őket, mert más-másféleképpen, de mindnek megvan a maga karizmája. 

6 részletes bemutatót és további tippeket kínál ez a válogatás.

TÉMÁK és HELYEK!

Kattanjatok az érdekesre!
 
(Folyamatos utántöltés zajlik nyári szezonoknban!)

Előszó Budapest teraszosairól

Budapest teraszos itatóinak világa a zárt terű kocsmaéletéhez képest sokkal utópisztikusabb, egyenletesen magasabb színvonalú. Jobb a híre, pozitívan vegyesebb közönséggel. Mindkettő mellett vannak érveim és ellenérveim, de egyiket sem cserélném le a másikra.

A blogindulás óta tervezett külön gyűjteményt a nagy teraszos helyeknek 2019-ben kezdtem meg Budapesttel. Sorban újralátogattam őket, valamelyiket először (még tart a folyamat). Az eredmény nagyszerű érzés! Nagyon is van mire büszkének lennünk. A fővárosi kocsmabeltereinknél nem mernénk 50%-os arányt megelőlegezni a valamirevalóknak és az átlagosakkal vagy rosszabbakkal szemben. Cserébe a terasz / kertdomináns ivók közül 10-ből 9 a maga módján ezért vagy azért kiemelkedő, felemelő, karakteres, emlékezetes. 

2020-ban a 11. kerületet kínálatát emeltem ki először a gyűjteményből erre a saját oldalra.

Ha érdekel hogy mi alapján szerepelnek itt egyes helyek, míg mások nem, akkor itt részletesen bemutatom itt:

A válogatás szempontjai

GÓCPONT: A MÓRICZ KÖRTÉRI GOMBA

A 11. kerület igazán nagy teraszos helyei rendszerint szétszórva találhatóak. Egyetlen teraszos gócpontot tudok megnevezni, a kerület legforgalmasabb, legközpontibb terét, a Móricz Zsigmond körteret, közepén az ikonikus Gomba épületével.

2005-ös Budapestre költözésemkor még óvtak a lepusztult Gombától sok mindennek megcímezve azt. 2014-ben azonban a térrel együtt korszerűen felújították és pár év alatt megszállták a területét a teraszos helyek. Azóta a tér élénk epicentruma. 2022-ben operáló 3 egység egymással tudtommal rokonságban is van. Közülük 2 legalább részben kocsmakompatibilis érint bennünket:  az Alapozó (Móricz) és a Prosit Buda Bistro.  

Egyelőre az Alapozót mutatom be.

ALAPOZÓ MÓRICZ - körtéri "gombászáshoz" ajánlott

Az Alapozó modern, trendi, fiatalos raklapbútoros, növényekkel dúsított légkörű kis vendégsziget a Gomba belső ívén.

Divatos domináns szürke színeivel magában visszafogott, ridegebb lehetne, de a körtér színpompájával vegyítve így is barátságos.

Rövid Alapozó előtörténet

Az Alapozót nem az Alapozó alapozta meg. Elődjét, A Hordót 2018-ban egy látogatással is kisebb rajongással megszerettem. Egy hatalmas, pár fős embercsoportnál is nagyobb, kibelezett régi hordó állt a téren, és abból történt a kiszolgálás. Elfért benne az egység lelke. Gyászosan érintett, amikor el „kellett vinni” innét.

Így az Alapozó nálam előre negatív „alapokról” indult volna 2018-ban, már csak azzal, hogy nem hordó, hanem egy kortárs kocka. Ők azonban kedvesen meghívtak, hogy adjak egy esélyt az utódnak. Adtam!

Az Alapozó 2022-ben

Extrém soká, 4 év múlva tudtam élni a meghívással, mert stabilan elhagytam Budapestet, és legtöbbször rohantam a környéken járva. Ám ahhoz nem eléggé, hogy ne lássam meg, hogy az Alapozó mennyire alaphely lett a környéken. Beépült nemcsak a Gombába, hanem a Móricz körtérbe is. Sokan szeretik.

2022 márciusában viszont vele indítottam a Terasz Turné 2022-t és elidőztem ott egy fröccsnyit a szezon és napi műszak elején. Ezért van még kevesebb ember a képeken, mint gyakran. Így is tetszett, amit láttam. Ott beszélgettek fröccsök felett öregbarátnék, akiknek a problémás pasiügyeiket már a nagyfiaik teszik ki. Meg-megállt egy-egy biciklis „tankolni”. Összeültek egyetem után a fiatalok, de munkaidő utáni kocsmának is használták. Közben az Alapozóval együtt tavaszodott a világ. Divatos hely, mégis a leglazább a köreiben. Kapható a legtöbb fontos nyári ital (long drinkek, koktélok, fröccsök, sőt macifröccsök, házi jeges teák, szörpök), és többnyire az árak sem vészesek.

Egyedül csapolt sörből drágabbak és szerényebb választékuk. De eredetiség a kínálatukban azoknak, akik szeretik a Radler stílust, hogy Staropramen csapolt sörüket kérésre a közvetve a helyhez tartozóházi” Beary’s alkoholos gyümölcslevekkel felöntve is kínálják. Ezekkel amúgy koktélokat is kevernek „Hard Juice” néven. Próbájuk még hátra van. A harapnióvalók a rágcsák felett a melegszendvicsben csúcsosodnak.

Én jól éreztem magamat, tetszett a hangulat, a jelenetek, a zene, és amúgy gyakran tetszenek kreatív posztjaik a közösségi médiában. A pultos lány is nagyon kedves volt. WC-re járni a rokonszomszédokhoz lehet. 

Én mindenképpen ajánlom itt is megállni a 11. kerületi teraszozás során. A Móricz körtér amúgy is egy remek rezgésű, tarka helyszín, és annak az epicentrumában ülni jó. A másik két hely inkább éttermesebb vagy kávézósabb. Az Alapozó, ahogy a neve is bátorít erre, a legkocsmásabb, a jó értelemben. Még mindig hiányzik A Hordó, de nem csak a forma teszi a helylelket, az Alapozó bizonyított.

Nyitvatartás: minden nap 11:00 – 23:00 óráig

Cím: Budapest, Budapest Móricz Zsigmond Körtér, Gomba 3. cikkely, 1117

Facebook oldal: https://www.facebook.com/alapozo.official/

Utolsó látogatás: 2022 MÁRCIUS

Vissza az helyszínekhez!

Nagy teraszok a 11. kerület egyéb pontjain

DUNAPARTY MEGÁLLÓ - Egy kisebb London parkol egy rejtett Duna-parton

A különlegesség faktor a Duna-parton, a kerület távolabbi végében csúcsa hág. Ki számítana arra, hogy az amúgy csendesebb partszakaszon két angol típusú tűzpiros „double-decker” busz talált tartós parkolóhelyet magának. Méghozzá vendéglátóhelyként és nagy terasszal! 

Szinte okkult élmény az idehaza kuriózum dupla fedélzetűek bűvkörében enni-inni. De amúgy is jól kiépített barátságos, jóérzetű helyszín a Dunaparty Megálló sok pozitív és érdekes részlettel.

Az egyik busz ételt, a másik italt árul. Kiemelem a csapolt Primator cseh sört. A sima lageren kívül a különösen finom barna és a búza változat is kapható, 690-990 Ft-ig terjedő korsóárakkal. Népszerűnek tűnt a tejszínhabos jeges kávéjuk is. A limonádé árfolyam pedig nagyon kedvező: 590 Ft.

Az étkezőbusz főleg a nyári vízparti slágereket maximalizálja: lángos és hekk. Középen megbújik egy kis gofris, palacsintás konténer is. Az én választásom, a ritkább káposztás lángos jól esett. Töltött változat, aranyló ropogós kéreggel, jól száraz puha tésztával, kellemesen borsos káposztával. Szívesen ajánlom. Ráadásul tojás és tejmentes, így totálisan passzol a #FőlegVegán emberkísérletembe (és másokéba). De a szomszéd asztal a sajtos-tejfölöset is dícsérte.

Szinte nyitásra érkeztem, és láttam, ahogy indul be a péntek délutáni élet a Dunaparty Megállóban. Jöttek a barátnők, a biciklisek, a családok vagy 10+ fős kollegáris csapatépítő, sőt még igazi brit akcentus is aláfestője lett a tematikának. A háziak viszont azt mondták, hogy szinte példátlan, hogy ennyire kevesen legyenek, mint ekkor a vihar előtt. 

Tényleg egyedi keretet ad ez a meglepő ötlet ennek a kieső partszakasznak. Aki nem látott még élőben double-deckert, annak azért, akinek pedig angliai jó emlékeket hoz vissza, annak pedig azért érdemes idezarándokolni. Külön érték, hogy az alapítók itt egy új területet ráztak fel. 

A Duna közelsége is jól élvezhető itt. Egészen a part mellett is vannak asztalok, székek. Igaz, hogy alternatívabb romantikája van a szemközti ipari partnak a gyárkéményekkel.

A teraszbútorzat eredetisége vegyes, vannak saját székeik, de reklámnapernyőket használnak. Viszont a buszok utána ilyesmire szavunk nem lehet. Ráadásként kipofoztak egy kikövezett partoldalt egy nyári festménnyel.

Fontos bónuszt jelent a környezetbarát és egyéb tudatos hozzáállásuk: visszaváltós pohár rendszer, természetes evőeszköz, kutyaitató, gyerek játszótér. Fellépés a szívószál-kultúra és a „lesz egy” ellen.

Két bánatom volt csak. Egyik, hogy kevésbé digitális nomád-barát hely ők. Most már nem volt wi-fi, és kültéri konnektort sem tudtak kínálni. Cserébe segítőkészek voltak és kérésre töltötték a laptopomat. De ide vagy valóban kikapcsolódni jó jönni, és kevésbé innét dolgozni vagy csak biztosan elengedő töltöttséggel. A másik, hogy csapvizet nem tudnak adni a sörök között, csak szódát, mert csak mosogatóvízre vannak felkészülve a buszokban. Ezeken kívül a nagyja viszont nagyszerű érzés volt. Télen létezik egy Dunaparty Melegedő üzemmódjuk. Arra is kíváncsi vagyok.

Szervíz díj nincs, szabad a borravaló!

Megközelítés tömegközlekedéssel: 17-es, 41-es és 56-os villamosokkal és még jobb a vonat Kelenföldről Albertfalva megállóig. (Olcsóbb is, gyorsabb is.) A megállóktól még egy jó 15-20 perc séta a helyszín, de megéri. Útközben új táját lehet megismerni Budapestnek.

Nyitvatartás: mindennap 12-22:00 óráig

Cím: Budapest, Hunyadi János út 162, 1117

Facebook oldal: https://www.facebook.com/dunapartymegallo/

Utolsó látogatás: 2021 JÚLIUS

Vissza az helyszínekhez!

JAROMÍR OPEN ROAD BÁZIS - Cseh sörétterem meghajtású motoros életérzés

Ez a vagány 2021-es új beszálló merészen, szinte érintetlen területre, egy korábbi kocsmaprérire lépett. Ezért nagyon pártolom. Budapest jól ismert és kedvelt cseh sörözőhálózata, a Jaromír és a magyarországi Harley-Davidson főképviselet együttműködésében született. A színtér az utóbbi hozománya, az M1-M7 autópálya kivezetője mellett, Őrmező és Gazdagrét városrészek között.

Maga a terasz itt inkább egy erkély. Csupán kétsávos, 4 fős asztalokkal, de összesen 50 fő kapacitású, az Jaromír Open Road Bázis csapata pedig szívesen Tetrisezik az asztalokkal a nagyobb tárasaságok kedvéért.

A helyzetéhez képest annyira csendes, amennyire csak lehet. Fekvésének rejtett tartaléka, hogy káprázatos budai naplementét festhet az ég a jó időzítéssel itt ülőknek.

Az új Jaromír, becenevén „Bázis” alapvetően 6 stabil cseh sört és 2 váltakozó vendégsört kínál csapról. A bázis márkáik a Černovar és a Bakalar. Az üveges sörlista sokszorozza a kínálatot és túlnyomó cseh menün túl már kikacsint német, belga és ír slágerek irányába is. Tartanak díszdobozos söröket és party hordókat is.

Nekem alapjáraton nem cseh sör preferálóként is nagyon ízlett a félbarna Balakar és a világos Černovar. Ajánlom velük az ismerkedést.

Az étlap terebélyes a sörkorcsályától és az előételektől a nagy csülöktálig, majd desszerekig. Cseh- és morva klasszikusok mellett az amerikai motoros étvágynak is hűen tisztelegnek (például hamburger, steak és társaik). Vannak vegetáriánus fogások is, de kimondottan vegán nem volt. A sörkorcsolya menüpontban a #FőlegVegán emberkísérletem most meghasonult, így most több, mint másfél év után először ettem hermelint. Legközelebbre kinéztem a csicseriborsó fasírtos hamburgert.

Nagyszerű érzés, hogy itt a város szélén is lehet már ritka, érdekes és finom cseh sörökhöz jutni és hogy ezt a környéket is feldobják. Ráadásul egy egyedi hangulatú környezetet sikerült kiépíteni, aminek ebben a stílusban és kaliberben nincs párja Budapesten, de valószínűleg az országban sem. Távolabbi budapestiek kezeljétek bátran zarándokhelynek, meghálálja. Aki pedig az M7-es vagy M1-es felől érkezik, lehet ez az első állomása. Sofőrök vigaszának még alkoholmentes Bakalár csapolt sör is kapható.

A tetejében jól felspájzoltak egyéb italokból is: összetett bor-, sőt prosecco és pezsgőlap, whiskey-sokféleség, és más röviditalkülönlegességek, még cseh vonatkozásúak is. 

A pazar tér ellenére az Open Road Bázis nem drága italozó 690-790 Ft-os 0,5 literes korsó sör árakkal. Az ételek is fővárosi középár-szinten maradnak. A hermelin 1290 Ft volt. 

Bár most ez nem főtéma, de mutatok kicsit a beltérből is, mert nagyon látványos. Persze végtelen messze rugaszkodott ez már a kocsmaszinttől, de érdekes példája, hogy kis sörözők hova juthatnak. Hangsúlyos elem a széles pult is pár bárszékkel, és tapintható felfokozott sörjelenléttel a környezetében. Nekem mégis az üvegpadló a kedvencem, amin keresztül átlátni a Harley Davidson szalonba.

Ráadás élményfelülete lehet a Jaromír Open Road Bázisnak  az eseményeik figyelése, mert néha maga Harley is megnyitja a szezámot nagy közös bulikra (például: koncertek, sörös esemény, street food vásár)

Szervízdíj: nem volt, szabad a borravaló

Kültéri konnektor: asztalonként akár kettő a teraszon

Wi-fi: nyílt, stabil

Tömegközlekedéssel elérhető: 4-es metró Keleföldi pályaudvar állomásától 8 percre esik gyalog.

Buszok a közelben: 8-as, 139-es és még sok másik.

Utolsó látogatás: 2021 JÚLIUS

Honlap: https://openroadbazis.hu/

Vissza az helyszínekhez!

MAG Kert BBQ – A vidéki grillparty varázsa a fővárosban

Az egyik személyes kedvenc hangulatterem a budapesti nyári felhozatalából. Rögtön megnyert magának a természetes, vidéki grillparty utánérzésével 2018-as nyitásakor.

Mintha egy haver birtokán jártam volna. Vadregényes, buja, sok növényes. Csak a láthatatlan járművek zúgó zaja emlékeztet a nagyvárosra, itt a kerület és Budapest szélén. És pont a helyszíne a másik éltetett eleme. Teljesen új területet von be az budapesti élmény-vendéglátásba.

2019-ben jártam itt utoljára, de köszönettel kaptam 2020-as képeket is, Lehel Márktól, vagyis Mikeytól, a Mag Kert BBQ konyafőnökétől és pitmasterétől az aktuális infók mellé:

A jó környezet mellé kínált koncepció fővonalát a büszke barbeque fogások adják. BBQ rajongói körében egyre többet emlegetettebbek és elismertebbek. De itatóként is felsorakoztatnak pozitívumokat. A Sopronis alap sörkínálaton túl Fehér Nyúl és Hedon kisüzemi söröket kínálnak 2020 alapján üvegben. Többféle bor és még többféle Etyeki Czimeres pálinka társul hozzájuk. 

Ez akkor szintén pipa, de csak visszatérek a nekem prímet vivő környezet egyediségéhez. Nem gondoltam volna, hogy az óriásplakát lábak valaha menő elemei lehetnek egy vendégtérnek, de amikor ezeken epikusan lógnak a függőágyak! Csak éltek az adottságokkal, de tervezni sem lehetett volna jobban. 

2018-as képek:

Már csak az egyedi környezet és a hangulat miatt nagyon megéri kizarándokolni. A bicikliseknek meg főleg mekka lehet. És ha rosszabbra fordul az idő, a beltér is vonzó és kényelmes, ami egész évben nyitva van. Mint egy belvárosi lomisan elegáns művész-lebúj légköre lenne.

A Mag Kert külön érdekessége, hogy 11. kerület belső részének egyik legbohémebb kocsmájának, a MAG Pubnak a rokona.

MAG Kert BBQ galéria 2019

2018-as MAG Kert galéria a beltérről:

Utolsó látogatás: 2019 JÚLIUS

Cím: Budapest, Kelenvölgyi határsor 3, 1119 Magyarország

Honlap: https://magkert.eu

Vissza az helyszínekhez!

BUDAI PARKSZÍNPAD – Bel-Budai szabadtéri kocsmaszínház

Ha igazán méretes, világian nyüzsgő szabadtéri nagy falatra vágytok Bel-Budán, akkor optimális választás lehet a Budai Parkszínpad. Neve ne keltsen zavart! Valaha valóban szabad ég alatti kulturális központként alapították és végig is vitt így jó pár évtizedet. 2015-ben indult újra új funkciójával, óriás szabadtéri kocsmaként és falatozóként. 2021-ben a legendás Magic Burger vert itt új kajatanyát.

A Feneketlen-tó melletti felemelő parkos környezet üde keretet rendel a Budai Parkszínpadhoz. Az épület háttér-története és adottságai pedig gondoskodnak egyediségéről és különlegességéről. Lépcsőin mint egy kortárs amfiteátrumban ülve élvezhetjük az életet.

A színdarab a láthatóan mégis csak (és egyre jobban) létező budai éjszakai élet. Itt nem a pesti legénybúcsú turisták töltik meg a teret, mégis minden színes égő alá jut minimum egy ember egy péntek este, van hogy zenés programmal.

Kevésbé varázslatos részlete a Budai Parkszínpadnak a sok és túl domináns és reklámernyő. Ezekben egyébként a 2019-es képekhez képest nagy változás, hogy a Heineken ponyvák Borsodira cserélődtek a sörökkel együtt. Egy réteggel feljebb, a változó színű napvitorlák már sokkal látványosabbak. Légi felvételeken láttam, micsoda kaleidoszkópot tesznek ki, mintha még a földönkívülieket is ezekkel próbálnák a parkszínpadra csábítani.

A kínálatban középárakra, fröccs-barátságra, a nagyüzemi sörökön túl pár First The Craft Beer Co. üvegesre figyeltem fel (2019). 

Kajavonalon 2021-ben nagyot fordult a kínálat. Kerületi földijeik, a híres-neves Magic Burger költöztek ide. Ők nemcsak a hamburger forradalom előljárói voltak, de utána pont a vegán színtérhez is hozzátették a magukét a szintén kerületi Vegán Love-val. Mindkét tábornak kedveznek itt is. Nagy klasszikus és extra minőségi hamburgereket, dús amerikai snackeket és vegán különlegeségeket lestem ki más médiában. A #FőlegVegán emberkísérletemnél fogva engem is motiválnak a visszatérésre.

2019-es képgaléria:

AVAR PRESSZÓ ÉS SÖRKERT – Ha léteznének klasszikus magyaros sörkertek…

Az a fajta varázsos retró sörkert, amiből nem sok maradt – talán nem is volt sok – Budapesten, ami hangulatában összeköt valami talányos múlttal, amiben Budapestnek és Magyarországnak voltak sörkertjei.

Piros-fehér „kockás” viaszabroszos négy-hét fős asztalok, zöldre mázolt fehér keretes vízparti utánérzésű székekkel, aprókaviccsal felszórt udvaron, itt-ott nagy (sajnos kereskedelmi) napponyvák alatt. Egy családi ház kertjében lapul a 11. és a 12. kerület határán. Nyugodt sziget a forgalmas Hegyalja út mentén. Bűbájával szinte mentálisan hangszigeteli magát. 

A kocsmás kávék közül nekem kiemelkedően finom Cofesa kávét keksszel és kis pohár vízzel hozták ki, ahogy jó és sajnos ritka. A kiszolgáló leányság kiemelendően figyelmes és kedves volt. 

A közönség vegyes, van egyedülálló férfi, aki leül és cigit sodor, van család, rokonság és pár is. Kisgyerek mászkál a székek között világot felfedezni, nagyobb gyerek ujja mászkál a telefonján virtuális világot felfedezni. Piros körmű szőke nő piros limonádéból halászott narancskarikát hámoz foggal-körömmel, piros pokrócba burkolózva söröző párja mellett. Az ébredő tavasz biztató szavára nyaralást terveznek az emberek április vasárnap múló délutánján. 

Már szezonnyitásra jöttek a törzsvendégek és a törzskutyák. Főleg a sör fogyott, ahogy a sörkert titulus diktálta. Naprakész Dreher választékkal bírtak, plusz üvegben MONYO sörökkel. (2020-as Facebook bejegyzés alapján akkor már Fehér Nyúllal is). Röviditalból sem csak az alapokkal rendelkeztek. Korcsolyának többféle retró melegszendvicset kérhetünk akár reformfeltétekkel, mint a kék sajtos. 

Sörözni, társasági életet élni egyértelműen felemelő az Avar sörkert a stílusára fogékonyaknak. Ám digitális munkaállomásnak csak az aksitok erejéig ajánlom biztosra. Az elektromos töltés sajnos csak odabenn volt megoldható, (2019. április), a kinti konnektoroktól óvtak, így biztosra. És van belső tér, ahol töltés közben lehet folytatni. 

A belső tér infókkal és még több képpel bővül a mese az AVAR saját oldalán:

Avar Presszó és Sörkert, Budapest – Magyar sörkert káprázat

Avar Presszó és Sörkert Facebook oldal:

https://www.facebook.com/avarpresszo/

Utolsó látogatás: 2019. ÁPRILIS

Vissza az helyszínekhez!

JÖN!!! – a 11. kerületi oldal további várható helyszínei:

Dürer kert (az új 11. kerületi címén)

Jónás Bar & Food (az új 11. kerületi címén)

Szertár Zugbár

Tranzit Art Café

Black Dog Pub Terasz & Pizzéria

Hadik Kávéház

Prosit Buda Bistro

A cikk kezdete óta bezárt teraszos 11. kerületi kocsmafélék

Pagony Kert - Felnőttek a gyermekmedencékben

A Pagony 2022-ben sajnos már nem nyitott ki. Innentől csak emlékirat!

 

A Pagony Kert az egyik legérdekesebb helyszín Budapest teraszos (és egyéb) célpontjai között.

Az egykor a híres és bámulatos Gellért Gyógyfürdőhöz tartozó gyermekmedence-részleg újrahasznosítása. Ma többfunkciós vendégtér. A régi formás medenceékben lehet ücsörögni felemelő, mesésen látványos, nyárias környezetben.

Az ahogy a víz nélkül is megmaradt vízparti fíling alapól kínálja magát az italozásra, csak a felütés. Emellett napi ebédmenüvel várnak és nyugis, idilli digitális nomád állomás is jelenthetnek, elvileg egész falnyi konnektorral.

Ételek közül állítólag a hamburgerek a legnépszerűbbek, de vegán és csúnya divatszóval „mindenmentes” opciók is vannak. A piák terén ők is tolják a színes, nyári slágereket, sörökből pedig cseh márkák és egyes magyar kisüzemiek váltakoznak akár üvegben, akár 6 sörcsapon.

Érdekesen hangzó programokat is tartanak, például a kultúr-kutya workshop.

Ha csak kevés teraszos helyre jut időtök Budapesten, ez javaslom legyen közte, mert annyira egyedi jó fogás ez a környezet, és veszélyes, hogy ez sem marad meg örökké!

FIGYELEM: Itt régebben jártam az cikksorozat többi helyszínénél, de Grabovszky cimborám, aki 2020-ban is dolgozott a Pagonyban, segített az aktualizálásban. A képek viszont mind 2018-asak.

Utolsó látogatás: 2018 AUGUSZTUS

Cím: Budapest, Kemenes u. 10, 1114 

Honlap: http://www.pagonykert.hu/

Vissza az helyszínekhez!

A „VAN NÁLATOK TERASZ!!!” KÜLDETÉS

A rovat 2019.07.15-én indult nyilvánosan (2019.07.15.) a budapesti cikkel, amit többször frissítettem azóta.

 

Ugyanakkor köszönettel VÁROM A TIPPJEITEKET, HOGY Budapesten belül és kívül, akár országhatáron kívül, milyen nagyszabású nyári helyeket érdemes még felkeresnem és megénekelnem. Írjatok a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra vagy a Kocsmaturista Facebook oldalára.

További „Van Nálatok terasz!!! kerületi oldalak:

Még további frissítés várható, mert még kétszer annyi hely van még betárazva piszkozatban, mint amennyi már megjelent, és több vár a „meglátogatni!” listámon is.

Közben 2020-ban elindult a bécsi verzió is:

Térképen a „Van Nálatok Terasz!!!” rovat eddig megénekelt kocsmái:

Itt pedig együtt látható az összes már megénekelt kocsma és meglátogatott város:

ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön kocsmaszemű és nemcsak kocsmaszemű élménybeszámoló, kérlek, egy percig se fogd vissza a tippjeidet! Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező, de legalább egy ikonikus, látogatásra érdemes kocsmával bíró városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva ne hagyjam ki őket! Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: 

Kövessétek a Kocsmaturistát a Facebookon is!

A Kocsmaturista FB-n korábbi összefoglalókkal szemben naprakészen is követhető, hogy éppen mi történik / hol tart a küldetés. 

A következő kép utat mutat, hogy a kedvelésen túl hogyan kaphat értesítést minden bejegyzésről, aki szeretne. E képre kattintva is eljuttok a Kocsmaturista Facebook oldalra:

Csatlakozzatok a Kocsmaturista Facebook csoportjához is!

Várom a képeitek, hangulatjelentéseiteket a kedvenc törzskocsmátokból, akár utazásban közben felfedezett kocsma-gyöngyszemekről!

Ugyanide jöhetnek kocsmában elcsípett aranyköpések is:

www.facebook.com/groups/kocsmaturista

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

Mutass egy kocsmát! Facebook csoport

Kocsmaturista az Instagramon

A legfrissebb kocsmai és városi helyzetjelentésekért, bejelentkezésekért a folytatásos kocsmatúra legújabb állomásaiból, kövessétek a Kocsmaturista Instagram oldalát:

https://www.instagram.com/kocsmaturista/

“Van Nálatok Terasz!!! – Budapest, 11. kerület teraszos, kertes kiülős kocsmái” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az oldal alkoholt tartalmaz, ugye elmúltál 18?