Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Van Nálatok terasz!!! – Budapest, 2. kerület teraszos, kertes kiülős kocsmái

A nagy teraszos, kertes, kiülős, néha csak nyári helyeket gyűjti össze a „Van Nálatok terasz!!!” rovat, rendszeresen frissítve. Budapest hatalmas 2. kerületének sokszínű kültereit listázza ez a gyűjtemény. A belkerületi ingerkavalkádtól a csendes hátsó kertekig.

A 2. kerület magában is maga a sokféleség. A Margit híd budai hídfőjétől kapunk Hűvösvölgyig hideg-meleget. És bár nem oltári sűrűséggel, de ugyanilyen változatosággal akadnak terebélyes teraszos kocsmafélék is szerte a kerületben. Vannak izgalmasabbak és átlagosabbak. Folyamatosan krónikába kóstolom őket. Itt a mi mit tud aktuális szubjektív eredményhirdetése:

TÉMÁK és HELYEK!

Kattanjatok az érdekesre!
 
(Folyamatos utántöltés zajlik nyári szezonoknban!)

Előszó Budapest teraszosairól

Budapest teraszos itatóinak világa a zárt terű kocsmaéletéhez képest sokkal utópisztikusabb, egyenletesen magasabb színvonalú. Jobb a híre, pozitívan vegyesebb közönséggel. Mindkettő mellett vannak érveim és ellenérveim, de egyiket sem cserélném le a másikra.

A blogindulás óta tervezett külön gyűjteményt a nagy teraszos helyeknek 2019-ben kezdtem meg Budapesttel. Sorban újralátogattam őket, valamelyiket először (még tart a folyamat). Az eredmény nagyszerű érzés! Nagyon is van mire büszkének lennünk. A fővárosi kocsmabeltereinknél nem mernénk 50%-os arányt megelőlegezni a valamirevalóknak és az átlagosakkal vagy rosszabbakkal szemben. Cserébe a terasz / kertdomináns ivók közül 10-ből 9 a maga módján ezért vagy azért kiemelkedő, felemelő, karakteres, emlékezetes. 

Ha érdekel hogy mi alapján szerepelnek itt egyes helyek, míg mások nem, akkor itt részletesen bemutatom itt:

A válogatás szempontjai

A 2. kerület teraszos kocsmatérképe

Talán nem várt módon, de a méretesebb kocsmás külterek többsége inkább a 2. kerület belső felére koncentrálódik. A Széll Kálmán és a Széna tér környéke ezeknek is a legfontosabb csomópontja. Milyen jó hogy az éjjel-nappali 4-6-os villamos és az M2-es metró is pont itt áll meg.

A hangulatos Lövőház sétálóutca két oldalon ki van rakva kiülősökkel, de ezek között kevesebb az egyedi és nagy hatású egyed. A szétszórtabb Jégkert és Moxva kert már ínyenc találatok lehetnek. Ezek a haladó sörösöknek is erős tartalékosok. A szomszédba, az új Széllkapu parkba pedig a korábban csak Zsiráf budai rendelője költözött, nagyszerű adottságok mentén. Ezen a környékdarabkán a legesélyesebb a több légy-egy csapásos terasztúra.

A Margit híd budai hídfőjénél szórványosabban, de szintén jó az ellátottság. A szembetűnő Híd bisztró mellett rejtettebb kincs az idilli hátsóteres kultikus Ganz söröző vagy legendás retró Bambi Eszpresszó

A 2. kerület külső részein sajnos megritkulnak a kocsmakompatibilis nagy teraszok. Sokáig csak az idillien zöld pasaréti Házmán utcából a mágikus, regényes Bálint Galéria-Kávézót soroltam volna ide. Ám 2021-ben gazdagodtunk egy élénk hibrid újonccal, az új gasztropiac tér, a Hello Buda Hello Barjával a Rózsadombon is. Persze én sem tudok mindent. Bukkanhatok további kincsekre vagy sorolhatok be ide eddig kihagyotta 2. kerületi teraszos helyeket.

Nézzük egyesével azokat, ami beszámolói már elkészültek, látogatottsági sorrendben visszafelé.

HELLO BAR - A Hello Buda gasztropiac magmája

A Hello Buda progresszív gasztropiac 2021-ben oázisként nyílt ki Budának ezen a pontján, ahol erre talán a legnagyobb volt a „kiszomjazottság”. Nagyon örültem jöttüknek. 

A Rózsadomb sok mindenről lehetett nevezetes, de eddig arról nem, hogy túlcsordulnának ott a gasztronómiai, közösségi és pláne nem italozási lehetőségek. Ezért nagyon dícséretes kezdeményezés ilyen helyen egy közlekedési csomópontban új emberi csomópontot kiépíteni.

Gyorsan, de kis kerülővel térek a lényegünkre! Előzékenyen tisztelgek, hogy a Hello Buda egyszerre felhümmögősen sok minden, még a gasztrobódé soron túl is:

 • „kézműves” delikáteszek kis sétánya 
 • rendszeres
  • termelői piac,
  • design piac,
  • kutyások piaca

(és gyanítom, ez csak a kezdet)

No de a szíve-lelke, epicentruma azért láthatóan csak-csak a témánkba vágó, Hello Bar! Ott van a nagy élet! Én szinte nyitásra érkeztem hétköznap, így láthattam, ahogy éjjelre telítődik az egész tér is, de főleg a bárközelség. 

A Hello Bar, a Hello Buda itallátmányozója két szinten fogad. Van egy L alakú magaslatuk is kilátással a pulzáló, tarka sokadalomra, és Buda körülvevő zöldjére. Azon kívül lenn az étkező kerttel közösen terül el az „itkozó” kert is.

Itt az intimebb kettes-négyestől a nagyobb társaságos asztalokig lehet helyezkedni. 

A bárválaszték elég összetett és széles a boroktól a röviditalokig. Az árak sem kirívók, valamennyire budaiasítottak, de ez nagyjából 10% pluszt jelent Pest központi népszerű helyeihez képest.

Sörcsapon a Borsodi külföldi márkái feszültek (Staropramen, Stella, Hoegarden) kiegészülve Horizont 2 sörcsapjával és pár üveges kisüzemi sörrel.

Kajaügyben a rágcsákon túl a Hello Barban főleg Fresh Corner Giannival fémjelezett pizzáival találkozhattok. Ám egy körrel kijjebb ott az a luxushelyzet, hogy egy egész gasztropiac szolgáltatja a (több, mint) italkorcsolyákat. Ezek között már van steakes, halas, pimpelt amerikai stílusú csirkés, ázsiai konyha, „kézműves” fagyis és még pár formás színes fabódé várja, hogy ki tölti majd meg. 

Szorítok, hogy kis idővel vegán portékából is bőséges árus is megvesse itt a lábát. Addig elsőre 2 salátakörettel Chrunchytól és egy Margherita pizzával kötöttem középutas kompromisszumot. Amúgy mindkettő finom volt. A saláták kiugróan.

A Hello Buda és Hello Bar másik fontos sarokpontja a hangulat. Először csak az ízléses megjelenés, a formavilág és a térdinamika tetszett. De kicsit előre tartottam tőle, hogy mennyire lesz itt túl elit rózsadombi légkör, de személyesen ez fenntartás gyorsan elszállt. Ez nem a magasélet beugró szintje, hanem jól véve mindenkié.

Igaz, hogy a DJ-sített Backstreet Boysra kiöltözött női társaság Szex és New Yorkosan isznak a jégbehűtött palackból. Ám ők is egyre kevésbé csak az ujjukat rázzák az ütemre. És ugyanúgy látható itt a bordó térdzoknis nagyapa unokáját ölelve és egyszerű háti zsákos tini lányok csoportja. Kisebb kutyaviadal alakul ki a végre felszabadult ölebek között, és a még benn hordott gyermektől a totyogón át a látványos dackorszakát élő Harry Potterig mindenféle gyerekeknek próbálnak itt örömet okozni a szülők, de közben apa is már a második korsó sört hozza magának is.

Nekem bizonyított. A szememben lokálisan hiánypótló színtér lett a Hello Buda a Hello Barral. Az a környék kapott belvárosias, világvárosias pezsgést, amelyikre talán legjobb ráfért.

A csapat pedig kedves és messzemenőkig segítőkész volt. Már a telefonban ismeretlenül felajánlották, hogy lemerüléskor beülhettek a laptopommal a VIP terembe, ahol van konnektor. És nem blogisztikusként mutatkoztam be. Köszönöm Nikinek!

Lehetne jobb tetszteredmény, mint az, hogy alig akartam elmenni innét? Annyira tetszett a jó hangulat, ahogy a hétköznap délután estébe fordult. A DJ is egyre jobban beindult a saját műsorára, jót bulizott maga is, ahogy a nappali monotonabb szakaszt a nagyon átalakított slágerek felé terelte.

A környékbelieknek és az itt megszállóknak érdemes kihasználni és kiélvezni a Hello Buda közelségét, de megéri messzebbről is tudatosan célba venni. 

Önkéntes borravaló adás van a bárban, nincs szervízdíj.

Wi-fi van!

Külső konnektor nem volt, de segítettek megoldani!

Hello Buda cím: Budapest, Törökvész út 93/A, 1025

Hello Buda honlap: https://hellobuda.hu/

CoolTour Bar III.- A Lövőház sétálóutca talán legélénkebb terasza

A Lövőház (sétáló)utca hibrid vendéglátó-kavalkádjában az egyik legfiatalosabb és jó értelemben legkocsmásabb hely a CoolTour Bar III. Ez a teraszának örök vibrálásáról is rögtön érezhető!

A CoolTour Bar III. nemcsak egy élénk teraszt nyújt, hanem egy komplett-komplex kis gasztrokocsma, ami belül is jól mutat. Vidám hely, ami sokféle közönséget megtalál. Nagy létszámban látogatják lányok is.

Carslberges sörcsapsorával a magyarországi nagyüzemi sörkínálat legritkább csoportját képviseli, de az italkínálat minden más irányba is kiterjedt (például gin, koktél, whiskey).

Terjedelmes kocsmakaja étlapjuk, ami főleg hamburgerre épít, amiből a kreatív húsosok mellett vega és vegán (beyond meat) is kapható. Üzletvezetőjük, Kovács Imi szerint a legjobb hamburger és rántott ételbabérokra törnek, menü opcióval.

Azzal együtt is, hogy a CoolTour Bar 3 hálózathoz tartozik, több egyediséget és bónuszt rejtenek a szolgáltatások és a dekoráció is:

 • A Carlsberg kancsóban is kérhető
 • Kapható sörkóstoló-sor is
 • „Környezetbarátságosabb” szívószál
 • Magyar kocsmában főleg egészen ritka Ben & Jerry és Magnum poharas jégkrémek
 • Régi Nintendo videójáték, ami általában használható is a közönségnek
 • BENN: hirdetőoszlop a pultban
 • BENN: érdekes régi magyar vonatkozású plakáttapéta
 • BENN: van egy 60 éves gyufagyűjtemény a világ minden tájáról, amit a kocsma egy környékbelitől örökölt. A vendégek is tisztelettel életben tartják, érdemes megnézni! Sok már nem is létezik ebben a formában.

Utolsó látogatás: 2021. JÚLIUS

Cím: Budapest, Lövőház u. 18, 1024

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Cooltour-Bar-114548770404466/

Extra érdekesség: a CoolTour Bar III. rokona a Wasser a népszigeti Van Nálatok Terasz cikkből ITT!!!

GANZ SÖRÖZŐ - Eldugottan is legendás, romantikus kraftsör-terasz

2009 óta dübörög a Margit híd Budai hídfőjénél egész Buda egyik legrejtettebb, de 2. kerületi teraszos sörözője. A Király fürdőnek háttal találjátok, a névadó Ganz utca térré szélesedő szakaszán.

Szemtelenül hangulatos légkör: kicsi tér, borostyánnal benőtt épület, régi formás teraszbútorok, bensőségesség élmény. Úgy van nagy terasza, hogy mégis kicsinek hat.

A környezet varázsán túl a kínálat is súlyos eleme a Ganz Sörözőnek. Sokféle sörrajongó találhatja itt meg a számítását, a cseh söröktől a magyar és más nemzeti kraft sörfőzdék kínálatáig: 8 sörcsap változatos sörfajtákkal és 2 hűtőnyi palackos sör. Ütős ritka kombó a hangulatos kertkocsma és a változatos kraft sörbár kettőse. Sokféle embert is vonz. Profi sörkóstoló társaságokat, de társalkodó barátnő duókat ugyanúgy. Örömmel szembesültem női vendégeik között is méltó sörértőkkel. Nekem kisvárossá tette Budapestet. Egy alkalommal 7 ismerőssel találkoztam ott véletlenül, 4 külön társaságból. Ennyire alapvetése volt a fővárosi sörínyenceknek az egykor Sörmanufaktúra néven indult Ganz.

Hiába hátsó teres, mégis nyomós része a budapesti kollektív tudatnak. 2021-ben sokakra ráhozta a frászt a júniusi megszűnés rémhírével, de végül mégis maradhattak régi helyükön, visszavonásig. Mindenkinek javaslom, betartani a házi szabályokat, hogy minél nagyobb legyen a béke a lakókkal és minél végtelenebb lehessen ez a történet.

Munka idő után mindennapos a teltház veszély, így érdemes asztalt foglalni vagy a 16:00 órás nyitás körül lehet spontán is helyet találni rövid látogatásra.

További Ganz Söröző képek

Nagyon kell ez, hogy a jó sör és jó hely együtt legyen kapható. Sok a környékbeli törzsvendégük szerint is. Ez egy régi kocsma folytatásos története ezen a címen. Valamikor még „Queen Kitty” (?) volt. Nyitáskor megtalálták egy-két örökségét. Az egyik eredeti ereklyekorsó még utolsó látogatásomkor is műszakban volt. – Ha beszélni tudna… – mondta a Wunder Sörművek itt ivó Olivérje. Évtizedekről mesélhetne, ahogy a borostyánból kikukucskáló múltkonzerváló táblák is: “Koktélok, hűtött italok, minőségi borok, szendvicsek, sütemények.” Mára az utóbbi kettő elkopott, de a rágcsái között találthattok extrábbakat is: például a csicseriborsó ropogtatnivalót vagy a cseh Petr Hobža „Strážnické brambůrky” chipseit. 

Kültéri konnektor: megoldottuk a sarokból.

Szervízdíj: nincs, szabad a borravaló

Ganz Söröző cím: Budapest, Ganz u. 6, 1027

Facebook oldal: https://www.facebook.com/GanzSorozo/

Utolsó látogatás: 2021 MÁJUS

JÉGKERT – A 2. kerületi kraftsör-kedvelők nyári mekkája

A Jégkert egy nagy fehér ponyva alatt bújó komplexum a 2. kerület központjában (4-es-6-os villamos, Széna tér megálló). Egy téli jégpálya helyén működik nyaranta a hatalmas sörkert és kertes étterem. A valóban szabad ég alatti része viszonylag kicsi, de a sátron belül is tágas és levegős.  Színes, könnyed stílusával üdülővárosba illő hangulatú.

Tapintható „budaisága” mellett is laza, vegyes közönségű hely, ahol középkorú osztálytalálkozók ricsaja mellett pörögve csócsóznak a tinik, randiznak az ifjú párok és születnek az új üzletek. 
 

Külön örömömre sörből is ki kell emelnem. Budának ez a része sokáig alulmaradt a kisüzemi / kézműves / kraftsör fronton. 2019-ben új hely nyitása helyett egy már népszerű egység hizlalta fel magát 24 sörcsaposra, majd 2020-ban már 36 SÖRCSAPOSRA !!! A neon-narancssárga csapsoron csak magyar sörök csorognak népszerű főzdéktől. 2 és 4 dl-es kiszerelés mellett önízlésű és tematikus 4×1 dl-es kóstolósorok is kérhetők.

A bor- és egyéb italválaszték is széles, a kaják vonzóak, a kóstolt finom is. Méhkas nagyságrendű a személyzet. 

A jégpálya-pótló a nyárra a ping-pong, a biliárd és stb.. Ám télen sem kell lemondani róla, van zártterű verziója is.

Nagyon ajánlom a budai sörínyenceknek. Sok jót lehet inni egy vidám környezetben. 

Egy kényelmes saját kártyás fizetési rendszer van, amiről a végén kell egyben fizetni. A kártya kedvezményekre jogosító törzskártyává fejleszthető! Csúcsidőben érdemes asztalt foglalni, mert nagyon népszerű!

KÜLÖN CIKK A JÉGKERTRŐL TOVÁBBI RÉSZLETEKKEL A KÍNÁLATRÓL, HÁTTÉRTÖRTÉNETRŐL, ÉRDEKESSÉGRŐL:

Jégkert cím:  Budapest, Bakfark Bálint u. 2, 1027

Jégkert honlap: http://www.jegkert.hu/

Nyitvatartás

Nyáron, májustól-szeptemberig: H-V: 11:00-24:00

Télen októbertől-márciusig : H-V: 11-00-23:00

Vissza az helyszínekhez!

JÖN!!! – a 2. kerületi oldal további várható helyszínei:

Bambi Eszpresszó

Bálint-Galéria Kávézó

Bohém 16

Híd Bisztró

Zsiráf Buda

A cikk kezdete óta bezárt teraszos kocsmafélék

Moxva Kert

MOXVA KERT - az újonnan nyílt régi idill

Kisvárosi hangulatú kert rejlik nagyvárosi kínálat mellett Budapest egyik legforgalmasabb terén. A portájáról talán nem is sejtjük.

Egyszerre adatott meg ütőképes terasz és kert is, külön-külön hangulat- és élményvilág! Az első terasz a mozgalmas Széll Kálmán térre néz. A kertrész pedig újként is nagyon nosztalgikus: pont az az árnyas fás, nagy lombkoronás, aprókavicsos, kerti faszékes idill, amiből már hiányoltam többet Budapestet, pláne az ezekért kiáltó Budán. 

Kiemelkedően hangulatos, természetes kert. A napsárga ház jól keretezi. Sok helyzethez passzol párhuzamosan. Nem hiába vette igénybe idősebb társaság kártyázásra, fiatalabb pár randizásra, egyedül ülő középkorú férfi csendes sörös ebédre. 

Megnyerő sörkínálatuk van annak ellenére, hogy nem ez a kifelé domborított profil. Jó ízléssel válogatták össze a magyar kraftsöröket.  Dobozban-üvegben főleg érdekes és akár nagyon friss tételeket is találtam, de még a 6 sörcsapra is jutottak. A többin pedig cseh sörök szerepelnek.

A fő sörmárkája a Pirmator több csapon és ők adják a ház sörét a „Moxva Pivot” is. Ritkaság alkoholmentes, gyümölcsös csapolt sörük, ami elég perverzült hangzott, hogy kipróbáljam. Láss csodát, de bejött! A lime-tól kevésbé gejl a meggy. Alkalmaként más cseh sörök, például Konrad is előfordulnak.

A sörhűtőből pedig ilyen kincseket lehet nyerni, mint a Reczer Ser fekete IPÁja a képen fent. 

Egyéb italokból is komplett lapjuk van, az alapokon túl pár ritkább opcióval. Van külön borlap és házi limonádé is.

Mivel a főprofiljuk szerint gasztrobár, a bőséges étlap nem meglepő. Kis falatoktól a nagy fogásokig sorakoznak népszerű magyaros (kőrözött) és akár cseh klasszikusok (csülök, hermelin) és ritkább meglepetésekkel (haltereprtő, korhely leves). És persze eljutunk a hamburgerig. Ebéd után mentem, de a #FőlegVegán emberkísérletemmel itt is bajban lettem volna. Még a padlizsánkrémmel lehet esélyem. 🙂 Amúgy heti menüt is kínálnak.

Az italárak a mai helyek középszintjén futnak, nem szálltak el. A ház csapolt söre 750 Ft / korsó, 0,33 decis üvegesek 900, a röviditalok 850 Ft-tól kezdődnek. Egy deci Frittman bor 390 Ft. Ételek között viszont levesen kívül nincs 1650 Ft alatti sörkorcsolya-szintű választás. 

Adok a barátságos beltérbe is egy kis belátást, motor és motoralkatrészek dobták fel inkább.

Azon kívül, hogy a hangulatáért és a kínálatáért alapjáraton is érdemes a Moxva Kertbe menni, esetileg zenés estekkel vagy alkalmi főzéssel is örvendeztetik a közönséget.

Szervízdíj: van, 10%

Konnektor: tudtak a kertben is biztosítani

Wi-fi: létezik, de épp nem üzemelt

Moxva Kert cím: Budapest, Széll Kálmán tér 8, 1024

Honlap: https://moxva.hu/

Utolsó látogatás: 2021. JÚLIUS

A „VAN NÁLATOK TERASZ!!!” KÜLDETÉS

A rovat 2019.07.15-én indult nyilvánosan a budapesti cikkel, amit többször frissítettem azóta.

2020-ban a 11. kerületi oldalhajtás volt az első külön Van Nálatok terasz!!! oldal:

Itt pedig a 6. kerületi és a népszigeti változat nyitható meg:

Itt pedig a Kazinczy utcai változat nyitható meg:

Még sok további frissítés várható Budapesten, mert sok hely van még betárazva piszkozatban és a „meglátogatni!” listámon is.

Közben 2020-ban elindult a bécsi verzió is:

Térképen a „Van Nálatok Terasz!!!” rovat eddig megénekelt kocsmái:

Itt pedig együtt látható az összes már megénekelt kocsma és meglátogatott város:

Köszönettel VÁROM A TIPPJEITEKET, HOGY Budapesten belül és kívül, akár országhatáron kívül, milyen nagyszabású nyári helyeket érdemes még felkeresnem és megénekelnem. Írjatok a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra vagy a Kocsmaturista Facebook oldalára.

Környékbeli település bakancslista

Budapest közeli vagy kicsit távolabbi környékén még a következő települések és egyéb helyszínek feltérképezéséhez fogadok köszönettel aktív segítséget:

 1. Dunakeszi
 2. Szigetszentmiklós
 3. Veresegyház
 4. Fót
 5. Leányfalu
 6. Aszód
 7. Gyömrő
(A sorrend csak asszociációs, nem ranglista). Ötleteiteket, hogy melyik településsel bővítsem még a célpont-listát, kérem, szintén osszátok meg velem!)
 
Ha bárki közületek szívesen működik közre az eddigi talán leghosszabb és egyik legterebélyesebb magyar főszereplős európai kocsmatúrában (ötlet, tanács, idegenvezetés, couchsurfing jellegű szállásadás, együttműködés), kérem írjon nekem a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra vagy a Kocsmaturista Facebook oldalára: www.facebook.com/kocsmaturista  

ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön kocsmaszemű és nemcsak kocsmaszemű élménybeszámoló, kérlek, egy percig se fogd vissza a tippjeidet! Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező, de legalább egy ikonikus, látogatásra érdemes kocsmával bíró városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva ne hagyjam ki őket! Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: 

Kövessétek a Kocsmaturistát a Facebookon is!

A Kocsmaturista FB-n korábbi összefoglalókkal szemben naprakészen is követhető, hogy éppen mi történik / hol tart a küldetés. 

A következő kép utat mutat, hogy a kedvelésen túl hogyan kaphat értesítést minden bejegyzésről, aki szeretne. E képre kattintva is eljuttok a Kocsmaturista Facebook oldalra:

Csatlakozzatok a Kocsmaturista Facebook csoportjához is!

Várom a képeitek, hangulatjelentéseiteket a kedvenc törzskocsmátokból, akár utazásban közben felfedezett kocsma-gyöngyszemekről!

Ugyanide jöhetnek kocsmában elcsípett aranyköpések is:

www.facebook.com/groups/kocsmaturista

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

Mutass egy kocsmát! Facebook csoport

Kocsmaturista az Instagramon

A legfrissebb kocsmai és városi helyzetjelentésekért, bejelentkezésekért a folytatásos kocsmatúra legújabb állomásaiból, kövessétek a Kocsmaturista Instagram oldalát:

https://www.instagram.com/kocsmaturista/

“Van Nálatok terasz!!! – Budapest, 2. kerület teraszos, kertes kiülős kocsmái” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!