Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Terasz Turné 2021 – A napló – 3. rész

A Terasz Turné 2021 április 24-én indult a járványügyi lezárások utáni terasznyitásokkal. A küldetés a teraszos helyek feltérképezése országszerte a Van Nálatok Terasz!!! rovat számára. Ez a poszt a felfedezés naplójának 3. része, érinti a meglátogatott kiülős helyeket, a városaikat és a megfigyeléseket is az újra nyílt teraszos korban.

CIKK-TÉRKÉP

A cikkben lejjebb a frissített naplót találjátok: merre jár a küldetés, mit láttam, hallottam, mit gondolok. Itt fenn viszont az eddigi Van Nálatok Terasz!!! cikkek listája beszámolókkal a konkrét helyekről.

Eddigi helyszínek (2019 és 2020 alapján): Budapest, külön Budapest 11. kerülete és Bécs.

Tartalomjegyzék

A Terasz Turné naplók nem véges cikkek! Végigolvasni egyre jobban képtelenség. Inkább hírfolyamként kezeljétek, ahol mindig felül van az aktuális bejegyzés. Itt viszont böngészhetitek az eddigi helyszíneket:

(a korábbiak előző cikkekből nyílnak meg)

99. nap: Rejtett nagy terasz MISKOLCON (07.31.)

JAZZ CAFE & BAR, Miskolc (128)

Olyan helyen találtam hátsó nagy teraszt Miskolcon, ahol nem számítottam rá. Egy másik helyre, a Randomba akartam menni a több vendéglátót (kocsmát, gyorséttermet) magába foglaló, de még többet látott épületben az Avas belvárosi oldala alatt. Azt nem találtam még nyitva, így feljebb mentem.

A Jazz Café & Bar (és alkalmi bulihely) a legfelső szinten vár. Lépcsőn megközelíthetősége olyan, mint regényesen elvarázsolt padlásra mászni. Ide is nyitás előtt érkeztem, de az üzemeltető, Józsi beengedett, sőt meghívott egy első sörre és leült beszélgetni, és nem azért, mert ismerte volna a Kocsmaturista oldalt és küldetést.

A benti bulis kocsmás, diákkocsmás, csócsós, italreklámos miliő után nagy váltással lepett meg a terasz. Az Avas zöld oldalának látványa szinte rázúdult a teraszra és az Avasi-kilátóig fel lehet látni. Ez a keret durván feldobta a több szintes, DJ pultos, sörpados, Pepsi székes, égősoros teraszt és rögtön marasztalóvá tette, főleg az alkony beköszöntésével. 

Így viszont, bár kedves gesztust és beszélgetést kaptam, de megismerni éles működés közben nem tudtam a helyet. Hallottam róla, hideget-meleget is, még maga Józsi is mesélt a múltból vad bulijelenetről, de arról is, hogy tudatosan igyekszik rendet tartani és elébe menni a helyzeteknek. 

Állítólag a 30-as-50-es korosztály bulizik itt leginkább, de nem nagyon van a működés elmúlt 20 évéből olyan miskolci, aki nem ismerné a Jazz Café & Bart. Akcióban is kíváncsi maradtam rá. Elmesélem, ha ott tartok.

Borra és a csapolt sörre viszont egyelőre ne készüljetek itt! A röviditallal van inkább tele a polc, sörök pedig üvegben egészítik ki.

Jazz Cafe & Bar cím: Miskolc, Toronyalja u. 17, 3530

Facebook oldal: https://www.facebook.com/jazzcafemiskolc/

Az 51. és a 99. nap közötti tartalom is érkezik még

Itt képződött egy nagyobb hézag a feldolgozottásban, de ezúttal a térképen és nem kronológiában priorizáltam. A hiányzó napokat igyekszem minél gyorsabban pótolni, de sok érintett helyszín megjelent már a budapesti Van Nálatok terasz!!! cikkgyűjteményben.

49.-51 nap: spontán MISKOLCI teraszozások (06.11-13.)

A Miskolc közelében töltött időt arra is kihasználtam, hogy az újonnan alapult vagy a még kimaradt kocsmák közül kipróbáljak néhányat. Természetesen a teraszos miskolci kocsmákat vettem előre.

ANTIK ART CAFE KÁVÉZÓ & ANTIKVÁRIUM, Miskolc (63)

Az Antikvárium Miskolc kocsmaéletének 2021-es egyik legnagyobb slágere. Egy antikváriumban nyílt kávézó-elegáns kocsma. Ahogy megérkeztem a városban rögtön kaptam rá két ajánlást. Ráadásul L alakban terjedő és terebélyesedő terasszal kvalifikált ebbe a gyűjteménybe. Szó szerint sarokpontként köt össze két sűrűn kocsmás tengelyt, a Déryné utcát és a Széchenyi (fő)utcát. Igazi forrásponton van a Miskolci Nemzeti Színház mellett.

Az Antikvárium Miskolc kocsmaéletének 2021-es egyik legnagyobb slágere. Egy antikváriumban nyílt kocsma-kávézó. Ahogy megérkeztem a városban rögtön kaptam rá két ajánlást. Ráadásul L alakban terjedő és terebélyesedő terasszal kvalifikált ebbe a gyűjteménybe. Szó szerint sarokpontként köt össze két sűrűn kocsmás tengelyt, a Déryné utcát és a Széchenyi (fő)utcát. Igazi forrásponton van a Miskolci Nemzeti Színház mellett.

Már a teraszán is rokonszenves lett a francia kávézós érzetű székekkel és főleg a bakelitet mintázó kinti asztalokkal. De ez csak felvezeti a különleges közegélmény odabenn sugárzó maximumát.

Valóban egy stílusos, mutatós, elegáns antikvárium üzletben lett berendezve a bár és a benti asztalok. A csillogó falak extra szépségét ügyesen egészítik ki a formák, a lámpák, a színek. A körös körbe vevő könyvek pedig emelkedettség élménnyel dúsítják a teret (még a hétvégi áttesző fallal védett módban is). 

A kínálatból első látogatásra bemutatkoztak a Dreheres sörcsapok, limonádék, az alapnál hosszabb kávélap, és sokféle rövidital, de ránézésre inkább általánosabbak. Harapnivalókat a polcon a rágcsálnivalók tették ki.

Ide leginkább a térért érdemes jönni, de azért eléggé. Egy elég jó, kellemes belvárosi, de ez a hibrid beltérrel a Széchenyi utca legeslegjobb hangulatú és kiemelkedő egységei közé lépett. Elsők között ajánlom látogatni.

TISZAI SAS BOROZÓ Miskolc (58)

A Tiszai Sas Borozó Miskolc nagy vasútállomásánál, a Tiszai pályaudvarnál található, alig pár méterre a központ felé. Egy kicsi-közepes udvar és egy kicsi-közepes faépület duója. 3 kocsmát láttam errefelé, de ez a legnyitottabb terű, teraszán sörpadokkal és magas bárasztallal, Borsodis ponyvákkal.

Ez lett az egyik legfordulatosabb (villám)látogatás, mert az elején fotóengedély kérésre még azt mondta a ház ura, hogy ez neki is reklám, a végén pedig úgy zavart ki, hogy már elég a képekből. Pedig még névjegykártyát is hagytam. Így csak azt az egy fotót merem feltenni, amit ő készített.

Sok nem derült ki számomra a hely életéből, mert péntek délután én voltam az egyetlen vendég. Az váratlanul ért, hogy a muskotályos hosszúlépés drágább volt sok megyeszékhelyi vagy Budapest belvárosi fröccsárnál.

A belső tér egyébként rusztikus, western kocsmás hangulatú, de anélkül, hogy erre játszanának. Egyszerűen belül is minden fából van. A fal tele van dekorációval a sasos képektől és a DVTK csapat jelképektől Nagy Ferón és „Csoki” Csuja Imrén át a meztelen nőig. Van biliárd és csócsó. Amúgy nem lett volna rossz hangulatú közeg, de személyesen egy ilyen keserű tapasztalat persze egyértelmű irányba állítja az visszatérés vágyát. De ha ti nem fotóztok, járhattok itt akár nagyon másképp is! 

Tiszai Sas Borozó cím: Miskolc, Szinva u., 3527

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Tiszai-Sas-Boroz%C3%B3-191005497639835/

FILLÉR SÖRÖZŐ, Miskolc (57)

A Fillér Söröző Miskolc főutcájának, a Széchenyi utcának a frissebb helyei között csak pár éve nyílt. A utca kellemes keretet biztosít, mert mozgalmas, színes és állapotuktól függetlenül tele van szép régi épületekkel. Ennek nézősorába helyezkedni valamelyik teraszon a nulláról élmény. 

A Fillér Söröző a Széchenyi utca különösen jó pontján, a Villanyrendőr villamosmegállónál található. A hozzáadott látványértéket és hangulatelemet a teraszt övező ládás örökzöldek jelentenek. Másrészről nem lenne lenne különös a gyakori rattanbútorokkal és a Borsodis reklámnapernyőkkel. Bár egymáshoz jól illenek a színek, belátom. Plusz élménynek éppen látogatásomkor szereltek fel a TV-ket a kinti sportvetítéshez! 

A rövidital kínálat mai, fiatalos, elég bőséges, itt vannak az alapok és a kultikus kedvencek. Extravagánsra nem figyeltem fel. 3 Borsodis sörcsap volt üzemben: sima Borsodi, Staropramen és Bell Vue Kriek meggysör. Úgy rémlik, a limonádé vallásúaknak is kedvében járnak.

Mutatok egy-két képet az amúgy kellemes, barátságos belső térről is. Igényes, letisztult. Működképesen egyszerű és harmonikus: jól összeillenek a színek vagy a székek és a fa-faburkolat. A korábbi íratlan miskolci kocsmafalhagyomány folytatását, a régi fekete-fehér keretes városképeket itt is nagyon pártolom. Az álmennyezetes sportvilágítást már kevésbé ízlésem.

Az elnevezés érdekessége, hogy a főutca túloldalának egyik szakaszát a miskolciak egykor Forintnak nevezték el. Utána egyes nyelvek szerint ezt az oldalt Fillérnek. A Fillér Söröző mindenesetre él az analógiával. Pár éve a Forint Söröző még az átellenes sarkon fészkelt. Helyére ment a Villanyrendőr Sörbár. A Forint pedig a Szinva teraszra költözött. Így most a Fillér Söröző képviseli tovább a főutcán a régi szójárást.

46.-47. nap: hirtelen újra Bécsben (06.07-08.)

A 2021-es Terasz Turné állása: 56 teraszos hely, ebből 36 új Kocsmaturista állomás. Érintett Terasz turné település 18

Összesített Kocsmaturista állomás e nappal: 2296

Összesített Kocsmaturista település e nappal: 210

Nagyon ugrottam a térképen. Munkaügyben hirtelen Bécsbe kellett utaznom és bár nem volt tervben (sőt), de a Terasz Turné 2021 először átlépte az országhatárt. Megint abban a városban voltam, ahol 2020-ban 8 hónapot töltöttem. Már a munkaebédet egy sörözőben költöttük el. Ráadásul vicces módon pont abban, ahol a 2020-as bécsi fefeldezéseket megkezdtem.

BRANDAUER BIERBÖGEN, Bécs (54)

A Brandauer Bierbögen egy sörözőhálózat része Bécsben. Ez az üzletük már nem szó szorosan belvárosi, mégis eléggé frekventált helyen található, 2 metróvonal (U4 és U6) találkozásánál és a csúcslátványos Hundertwasser szemétégetőnél.

Itt kezdődik a híres bécsi körgyűrű, a Gürtel (ami a budapesti legnagyobb körút megfelelője lehetne). Ezen a szakaszon felül szaladó metróvonal alatti árkádokat üzletekkel rakták ki. A Gürtel gyakorlatilag egy kocsmatengely is. A Brandauer Bierbögen az első egy hosszú sorban.

A folytatás és további fotók a jobb oldali képre kattintva várnak a bécsi „Van Nálatok Terasz!!!” cikkben.

45. nap: KISLUGAS SÖRÖZŐ Miskolc egyik legnépszerűbb külső kocsmája (06.07.)

A 2021-es Terasz Turné állása: 53 teraszos hely, ebből 36 új Kocsmaturista állomás. Érintett Terasz Turné település 17

Összesített Kocsmaturista állomás e nappal: 2293

Összesített Kocsmaturista település e nappal: 210

Miskolc legtöbbet ajánlott kocsmái között volt egy belvároson kívül is sokat éltetett név, amihez még a diósgyőri váron is túl kell zarándokolni. Ez a Kislugas söröző. Nevében a magyarázat a varázsára. Ajánlói mindig bele is zengték a dicshimnuszába, hogy ez valóban egy szőlővel körbefutatott terasz. Nem is lett csalódás, az elbűvölődés azonnali, ha környezeti élményért érkeztek.

Szépen feltelve találtam a Kislugast, folyamatos jövés-menéssel. Nagy kivetítőn ment a sportvetítés is. A kínálat viszont általános középkocsmai volt, a Borsodi sörgyár pár csapolt sörével (pl. Staropramen) és még több dobozossal, üvegessel, elterjedt egyéb italokkal és rágcsákkal. Pedig ehhez az atmoszférához nagyon illet volna egy összetett borkorcsolya-menü. Többektől hallottam, hogy a szomszéd Pizza Terasz ételeit itt is el szabad fogyasztani. Valaki más azt állította, hogy nem. Nem kérdeztem meg, ahogy a beltérben sem merültem el nagyon, de okkal. Azt érzékeltem, hogy a belvilág is egyszerűen kellemes, barátságos. Illik a régi borozós hangulatvilághoz és még a lottózós társprofil sem húzza le. Az volt amúgy fennakadásom, hogy a látogatásomkor a kiszolgáló ritkamódon barátságtalan volt. Nem csak velem, másokkal is. A stabil törzsvendégekkel nem. A kezdeti segítséget megkaptam, a konnektort. Azt az egyet köszönöm! Én tudatosan nem ítélek meg helyeket pultosok, pincérek után. Hiszen másik műszakban mással találkozhatunk vagy lehet, hogy az érintett e sorok olvasásakor már ott sincs. Itt is minden más futólag látott csapattag mosolygó, jó kedélyű, elsőre szimpatikus volt. Esélyes jobb kombót kifogni. Kísérletezni meg érdemes, mert a miskolci Kislugas az egyik legjobb hangulatú terasz, ahol a Terasz Turné 2021 során megfordultam. Csak a térélmény alapján kiválóként ajánlom. A vendégkör vegyes, a fiatal lányoktól az akár magukban ivó idősekig. Én egy jófej szomszéd asztaltársasággal még vegyültem is kicsit

A közelben lakó cimborám, „Fecókám” is azt mondta, a Kislugas egy ajándék a környéknek, nagyon feldobja a városrészt és  Zacc mellett ez emelkedik ki a közeli kocsmakínálatból. 

Kislugas Söröző cím: Miskolc, Nagy Lajos király útja, 3534

Honlap: https://etterem.hu/kislugas-sorozo

Bónusz a Kislugas terasza mellé: a miskolci II. János Pál pápa tér

Érdekesség: a Kislugas Söröző mellé rögvest megismerhető egy kellemes kis frissen felújított tér, amin átfolyik a Szinva patak. Kapcsoljátok össze a II. János Pál pápa téri sétát, megpihenést a lugasban teraszos kocsmázással. Kombóban még jobb az élmény!

45. nap: MÁLYI séta és a Piros Hetes kocsma, aminek a falán egy jet ski parkol. (06.07.)

Mályiban szinte mindig baráti – #a_célcsapattársi vendégségben jöttem-aludtam-mentem, csak ritkán jártam házon-udvaron kívül. Ám 2020 tudtam tenni pár kört, sőt még egy kocsmába is megszökni a nagy klasszikus “boltba mentem” koreográfiával. Erről hoztam képes mesét.

Már olvashattatok itt az új zip’s plázs – Mályi craft sörtstrandról ITT, de a kapcsolatom ezzel a 4000 fős kis Borsodi megyei településsel ennél régebbi. Igaz történeten alapszik.

Történetem Mályival

A 2018-ban legelső zip’s-es látogatásaim egyikén, hosszan nyúló sörözős este végén:

– Erika: szívem, amúgy Ulu hol alszik?

– (Én csak magamban: igen, amúgy tényleg hol alszom?)

– Norbi: öööö…nálunk!!!

[…]

– Ja, tényleg, ti nem is Miskolcon laktok. 

Így ébredtem először Mályiban, és azóta szerintem maga Isten is csak utánaszámolva tudja, hogy hányszor. (Nem köszönöm, mert Erika kérte, hogy ne.)

2021-es mályi sétám

Spontán mászkálás, hangulatátélés és továbbadás. Messze nem ér mélybúvárkodásnak, de Mályi előkóstolásra alkalmas, ahogy nekem is az volt.

A Miskolctól nagyjából 12 kilométerre található Mályi egy jól eső, hangulatos település. Nagyobb városból érkezve simán csak utcáin cikázva is működik a legnyugtatás hatás. Bár központján nagyobb út szalad át, de pont így emlékeztet egy balatoni északi parti település felépítésére tükörfordításban.

Ha két alapvető mályiságot kellene mondanom kezdő fázisomban:

1. folyamatosan a tóparttól távol is érezni, hogy ez egy vízparti település, egyszerűen molekuerálisan belevegyül a levegőbe, a hangulatba.

2. rögtön feltűnt, hogy Mályiban milyen sok a díszes kerítés kőtalpazat a régi házakon, ezekből a kendermagosfélékből dunántúli séták során nem láttam sokat, így jellegzetessé tették a képet. Nem tudom még, hogy helyi vagy térségi, de tetszett. 

A községközpontja több ponton gondosan, meseszerű stílussal díszített. Nem csak az óvoda kerítésénél éreztem úgy magamat, mintha egy gyerekkönyv lapjain sétálnék. Ez megosztó lehet, de nekem inkább rokonszenves vonás, hogy van ilyen játékos aprólékosság a falutérben.

Mályi kocsmavilága

Ében megijesztett. Azt mondta, hogy csak a Mályi Ászok sörfőzde kocsmája működik Mályiban, ahol pedig már jártam. De Ében 14 éves, talán jobb is ezt nem leltári pontossággal tudnia. Nem csak mályi Ászokos, Arany Ászokos kocsma is várt volna és még több is, ahogy elindultam talppal felapozni a helyi atlaszt.

Eddig azt sikerült megtudnom, hogy 3 kocsmaféle működik biztosan a belterülen, és 4 másik az üdülőrészen.

PIROS HETES, Mályi (52)

A felfedezés fél útját (3/6) a Piros Hetes kocsmával teljesítettem. A kiválasztás oka: ahol a jellemzően egyszerű vidéki kocsmamodell helyett egy jet ski parkol a külső falon, oda beülök tisztelegni. Miskolctól kifelé a főúton a legeltökéltebb kocsmatárúzók már esélyesen elcsábulnak és elmaradoznak az Arany Ászokos kocsmában, de érdemes tovább is menni az úttal. Mályiban járva ti is álljatok meg egy ital-fotó kombóra a Piros Hetes vertikális jet skijével.

Állítólag 20-30 éves kocsmáról van szó, kis oldalsó terasszal és főúti forgalomszámoló 2 kis székkel a nagyobb ingerigényűeknek a ház előtt.

A beltér barátságosan, takarosan retró és egyszerű, fiatalosabb vonásokkal is. A belső terem úgy mutat, mint egy nagyobb városi diákkocsma, ülőgarnitúrával, New Yorkba vágyódó poszterdarabkákkal.

A bárterem inkább reklámplakátokba öltözött.

Csapolt sör nem volt, de üvegben a Borsodi sörgyár többféle terméke ajánlkozott. Itt ittam először Prahat. Nagyobb kiszerelésű egyszerűbb borok (száraz és félédes) pózoltak a polcon. A retro napindító kistüskéken kívül fiatalosoabb italokat is kiszúrtam: például Tatratea, Unicum Szilva. Hétfő reggel kisebb forgalmat tapasztaltam, de azért ugráltak be szörpre sofőrök vagy időtlenül ücsörgött tabletre, mint régi napilapra tapadó női vendég.

Kíváncsi lennék a helyre egy hétvégi esti üzemben is, legközelebb akkor szököm meg. Bár akkor lehet, hogy többen néznének furcsán a szatyorból kilógó zöld hagymámra.

41. nap: 20 csapos sörvályú és sörlepény portál a Szinva patak MISKOLCi teraszán (06.03.)

A 2021-es Terasz Turné állása: 51 teraszos hely, ebből 34 új Kocsmaturista állomás. Érintett Terasz Turné település 16

Összesített Kocsmaturista állomás e nappal: 2291

Összesített Kocsmaturista település e nappal: 210

ZIP'S BEER & TAPAS (51)

Figyelem: a zip’s és a Kocsmaturista között aktív szakmai együttműködés van. A poszt külön nem szponzorált. Az ételek és a sörök egy részére köszönettel vendég voltam.

A valóság a tervnél napokkal előbb diktálta a megérkezést a következő fő úti célba, Miskolcra, munkaügyben. Az első utam a zip’s BEER & Tapasba vitt ebédre.

(De ez nem én vagyok a képen ;D)

Távirányítós külkollégaként a zip’s helyeket sokkal mélyebben ismerem a legtöbb állomásomnál. 3 zip’s egység volt érintett a Terasz Turnéban is. A 2 vadonatúj mellett a tavalyi ‘Tapas már rangidősnek számít. 

Alapvető élményvonás, hogy a zip’s nem önmagát klónozza, hanem mindig új ötletre nyit új üzleteket. A zip’s BEER & Tapas egy 20 csapos hungarotapas bár.

Most inkább a Terasz Turné és az aktuális újdonságai (főleg a #zipsSörlepény ) szemszögéből tálalom. Az alapjairól tavaly még a nyitás melegében készült ez a Facebook poszt:

https://www.facebook.com/kocsmaturista/posts/1537131126467145

Röviden felütve:

  1. ha mindenütt keresitek a helyi jó és izgalmas söröket 
  2. ha preferáljátok az ízutazást egytálételek helyett spanyolos módon több, kisebb adag kreatív tapason át
  3. ha mindkettő

akkor a ‘Tapast elszántan érdemes megcéloznotok. A környezeti élmény teraszszezonban külön is meghálálja ezt a választást.

A TERASZ a zip’s BEER & Tapasban

Kuriózum, hogy itt ilyen oltárt/páholyt építettek ki a Miskolcon át hosszan csörgedező, de máshol gyakran lefedett Szinva pataknak. A Szinva terasz egy sarokra a főutcától és a belvárosi villamosvonal közepétől külön kis tarka oázis körös-körül vendéglátóhelyekkel. A ‘Tapas sarka kiemelten kellemes. Árnyas fákkal, közvetlen Szinva patak kapcsolattal a teraszról, mutatós korláton át. A sárga épület és a fekete napponyvák pedig kiadják együtt a zip’s színeit. Barátságos kis párnázott faszékeken kényelmesen ücsöröghetttek. A Tapas terasza akár 60 fősre bővíthető. Nagyobb társaságoknak egy hosszú asztal is összelegózható. Mágikus, első látásra berántó közeg jött létre itt. Előre foglalni estére nagyon tanácsos!

A SÖRÖK a zip’s BEER & Tapasban

2021-ben a 20 csapból 17 a zip’s söröké: ütős törzskínálat mellett ínyenc, nagykaliberű gasztrosörök (például csilis/kovászos/perui kakaóbabos/Dobos-desszertsör) és debütálnak a csak csapra készült limitált különlegességek már a nyáron. Még 2 csap a fröccsé, még 1 pedig a proseccoé. Remélem a nagyvilág nyitással visszatér majd a nemzetközi #sörrokonvendégségben sorozat is. Újoncoknak a zip’s sörök világában ajánlom a megújult Miskolci Mosaic-kal kezdeni az ismerkedést. Ha mostanában mentek, a Razzberry Lemonade málnás savanyú sör szörnyeteg változatának is menjetek neki. Kegyetlen jó lett! A többiről a többiek mesélnek.

A KAJÁK a zip’s BEER & Tapasban (az új sörlepény dícsérete)

A sokféle stíluszsonglőr spanyolos / magyaros / világi tapas mellett idén a Szinva terasz sörlepény lelőhely is lett a Maja és (Csécsei) Lacikonyhán. Járványzár alatti vívmány, egy-egy zip’s sör átfogalmazva lepénytésztának. A tészta az adott sört a ténylegesen túl a saját malátakeverékének formájában is tartalmazza. Amúgy kovászolt, olívaolajjal készült, 48 órán át érlelt tészta. Azonnal odaadó rajongóként számtalant ettem. Nagyon változatos, megkomponált feltétekkel készül. Még én is meg tudtam olda(t)ni többféle #FőlegVegán változatot is. Nagyon ajánlom a sörlepénnyel ismerkedést. Ez nem pizza. A tészta is külön(c) élmény.

Mindezeken túl az egyéb italállomány is egyre combosodik (például gin-tonik variánsok felé). Az alkalmi gasztroprogramokat meg ezen a nyáron is érdemes lesz figyelni!

A zip’s BEER & Tapas a nyugisabb délutáni ücsörgésektől kezdve a nyűzsgő-pezsgő estékig nagyon megnyerő pontja lett Miskolcnak és a város (számomra) szívének, a Szinva terasznak.

Elismerés Jászberényi Zolinak és csapatának, hogy ilyen vidáman tartják ezt a helyet. Egy év és több látogatás után már hasonlóan otthonos nekem is, mint nagytestvére a zip’s brewhouse, ahol a #zips és a Kocsmaturista közös története kezdődött EZZEL A CIKKEL!

zip’s Beer & Tapas cím: Miskolc, Széchenyi István út 26, 3530

Honlap: https://zips.hu/

A Terasz Turné 2021 Napló első 2 része

Itt találjátok, lapozhatjátok a Terasz Turné 2021 napló első két részét az első 40 napról, sok-sok dunántúli helyszínnel:

A fotókat is maga a szerző készítette. További felhasználásuk egyeztetés után, forrásmegjelöléssel lehetséges.

Szövegtördelés, képszerkesztés: Molnár Ákos

 
Ha bárki közületek szívesen működik közre az eddigi talán leghosszabb és egyik legterebélyesebb magyar főszereplős európai kocsmatúrában (ötlet, tanács, idegenvezetés, couchsurfing jellegű szállásadás, együttműködés), kérem írjon nekem a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra vagy a Kocsmaturista Facebook oldalára: www.facebook.com/kocsmaturista  
ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a Te környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön hasonló beszámoló, útmutató, kérlek, ne fogd vissza a tippjeidet! 

Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva, ne hagyjam ki őket. Ugyanígy érdekelnek a magukban vonzó kevésbé ismert városok, és várostól függetlenül az ikonikus, külön látogatásra érdemes kocsmák is.

Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: www.facebook.com/kocsmaturista

Kövessétek a Kocsmaturistát a Facebookon is!

A Kocsmaturista FB-n korábbi összefoglalókkal szemben naprakészen is követhető, hogy éppen mi történik / hol tart a küldetés. 

A következő kép utat mutat, hogy a kedvelésen túl hogyan kaphat értesítést minden bejegyzésről, aki szeretne. E képre kattintva is eljuttok a Kocsmaturista Facebook oldalra:

Csatlakozzatok a Kocsmaturista Facebook csoportjához is!

Várom a képeitek, hangulatjelentéseiteket a kedvenc törzskocsmátokból, akár utazásban közben felfedezett kocsma-gyöngyszemekről!

Ugyanide jöhetnek kocsmában elcsípett aranyköpések is:

www.facebook.com/groups/kocsmaturista

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

Mutass egy kocsmát! Facebook csoport

Csatlakozzatok a Kocsmaturista Facebook csoportjához is!

Várom a képeitek, hangulatjelentéseiteket a kedvenc törzskocsmátokból, akár utazásban közben felfedezett kocsma-gyöngyszemekről!

Ugyanide jöhetnek kocsmában elcsípett aranyköpések is:

www.facebook.com/groups/kocsmaturista

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

Mutass egy kocsmát! Facebook csoport

Kocsmaturista az Instagramon

A legfrissebb kocsmai és városi helyzetjelentésekért, bejelentkezésekért a folytatásos kocsmatúra legújabb állomásaiból, kövessétek a Kocsmaturista Instagram oldalát is:

https://www.instagram.com/kocsmaturista/

“Terasz Turné 2021 – A napló – 3. rész” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az oldal alkoholt tartalmaz, ugye elmúltál 18?