Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Terasz Turné 2021 – A napló – 2. rész

A Terasz Turné 2021 április 24-én indult a járványügyi lezárások utáni terasznyitásokkal. A küldetés a teraszos helyek feltérképezése országszerte a Van Nálatok Terasz!!! rovat számára. Ez a poszt a felfedezés naplójának 2. része, érinti a meglátogatott kiülős helyeket, a városaikat és a megfigyeléseket is az újra nyílt teraszos korban.

CIKK-TÉRKÉP

A cikkben lejjebb a frissített naplót találjátok: merre jár a küldetés, mit láttam, hallottam, mit gondolok. Itt fenn viszont az eddigi Van Nálatok Terasz!!! cikkek listája beszámolókkal a konkrét helyekről.

Eddigi helyszínek (2019 és 2020 alapján): Budapest, külön Budapest 11. kerülete és Bécs.

Tartalomjegyzék

A Terasz Turné naplók nem véges cikkek! Végigolvasni egyre jobban képtelenség. Inkább hírfolyamként kezeljétek, ahol mindig felül van az aktuális bejegyzés. Itt viszont böngészhetitek az eddigi helyszíneket:

(a korábbiak előző cikkből nyílnak meg)

36. nap: Kertvárosi felfedezések BUDAPEST 16. kerületében (05.29.)

2 apropó is Budapest eddig legkedvesebb külső kerületébe, a 16.-ba szólított. Ráadásul pont a kerület 2 nagy terasszal működő sörfőzde-kocsmájába.

A Legenda Sörfőzde Centerben volt a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub fél éves nagy találkozója, ahova visszajáró vendég vagyok. Egyúttal a Synthesis Sörfőzdébe kaptam kedves meghívást a tulajdonostól, Schindler Józsitól. 

LEGENDA SÖRFŐZDE CENTER, Budapest, 16. kerület (45)

A 2021-es Terasz Turné állása: 48 teraszos hely, ebből 31 új Kocsmaturista állomás

Összesített Kocsmaturista állomás e nappal: 2289

Összesített Kocsmaturista település e nappal: 210

A Legenda Sörfőzde Center a 16. kerületben már második helyszínén tanyázik: hatalmas, áruházméretű épületben, hangárszerű, tágas főteremmel és még külön termekkel. A ház előtt pedig hosszú terasz nyúlik sörpadokkal, ami – most láthattam – a napfényben a legkülönbözőbb emberekkel töltődik meg a kemény motorostoktól az elegáns nőkig.
A Legenda saját söreit és a retró éttermek jellemző kínálatát egyesíti itt. Zömében húsételeket kínálnak, de azért a #FőlegVegán emberkísérlettel is ki tudtam kaparni magamnak egy hagymakarika és krokett kombót.
 
A sörkínálat átláthatatlanul nagy. Régi kedves söröm a Hableány IPA, de most az agybamászóan jó illatú fekete Irish Stouttal is elégedett voltam. A gyümölcsösített söröktől a durva alkoholfokú kicsináló főzetekig sokféleség van a portfóliójukban. Ha jól tudom, 12 csapon és roskadozó sörhűtőkben.
 
Azt hallottam, hogy az örök lakodalom érzetű belső atmoszféra rendszeres koncert- és esemény helyszín is, és hétvégi esteken nagy zenés bulik színtere. Én hiába jártam itt többször, máskor is csak sörcikk gyűjtőtalálkozón, így egy arcát ismerem. A képeken azért üres a tér, mert az rendezvény végén készültek, mielőtt megnyílt a beltér a normál üzemnek.
Az ahogy a esemény után egyre telt fel külsős vendégekkel a terasz, ígéretes volt. Elvileg jelentős találkozópont a kerületben még lokálpatrióta, közösség-összetartó szempontból is. A 18. kerületi Veszelei Józsi ki is fejezte, hogy mennyire hiányol a saját kerületéből egy hasonlóan működő társasági központot.
 
Köszönöm a sörcikkgyűjtőknek és Kovács András klubtábornoknak a szíveslátást. Ennyi idő után különösen jó volt újra találkozni. Folytassuk még sokszor!
 

A találkozó után Patrikkal a kocsmblog.hu csapatából mentünk együtt tovább a Synthesis, de a két kerületi sörfőzde között további felfedezéseket tettünk szezonális terasz fókusszal.

OÁZIS SÖRÖZŐ, Budapest, 16. kerület (46)

A végtelenül hosszú Margit utca jól lefáraszt, hogy az Oázis Söröző valóban rászolgáljon a nevére. Oázis lehet ez szomjazóknak és tetováltatóknak is. Jól megosztozik ez a két funkció egy kerten. Aztán nem ám összekeverni, mert nem mindegy, hogyan lesztek tintásak, amikor kijöttök. 

Kívülről haladó szintű feladat beazonosítani a helyszínt. A laza vizuális művészkedés már a graffitivel szedett cégfeliratban is megjelenik. A kőkerítésén így külvárosiassá lesz a kertváros. Az oázisi valóságba egy jelképes “welcome fotón” túl az árnyas fák rántanak vissza, minden másra ott az élet habos napernyője. 

Belépve kellemes külső kerületi vidám, színes, sörpados kert fogad. Nyújtja, amiért az ilyen helyeket szeretjük.  

Belülről is jól karbantartott, pozitív kisugárzású hely volt az Oázis Söröző. A “mágneses pult” jelenség működött. Köré sereglettek a vendégek a bárszékekre, és élték a kocsmát, ahogyan a kocsmát élni jó, közösségként, körben beszélgetve. A pultoshölgy is a társaság része volt.

Amúgy az Oázis Sörző nagy múltú egység, korábban borozónak címezték. Ma egészen fiatalos, szemnek jól eső, korszerűsített kocsma: nem csak szokványos borokkal, 1-2 érdekes itallal, többféle üveges sörrel (de csapolt nélkül), csócsóval és biliárdasztallal középen, és külön teremmel. A kártya is nagy arányban beszélt népnyelvnek tűnik ebben az oázisban.

Érdekessége az Oázis Sörözőnek egy megkezdett, de végül nem folytatott törzsvendég arckép-sor a pult felett. Az egyetlen megörökített modell pont jelen volt a látogatásunkkor. Elvileg a törzsszéke pont a képmása alatt van.

Köszönöm Jeli Gábor “Jetinek” az ajánlást. Én is szívesen ajánlom tovább ezt a légkört és teraszt.

ÁRNYAS SÖRÖZŐ, Budapest, 16. kerület (47)

34. nap: Úgy tűnt, hogy megszűnik régi helyén a BUDAPESTI teraszos Ganz Söröző. (05.27.)

A 2021-es Terasz Turné állása: 43 teraszos hely, ebből 29 új Kocsmaturista állomás

Összesített Kocsmaturista állomás e nappal: 2286

Összesített Kocsmaturista település e nappal: 210

FELTÁMADÁS: Úgy volt, hogy június 15-én megszűnik ismert és kedvelt formájában a legendás Ganz Söröző, de utolsó napon nagy hír: MÉGSE! Május végén írt sorai innentől mégis jelenidőben érvényesek visszavonásig:

“Pofonként ért el a hír, hogy Buda eldugottan is legendás kerthelyiséges kraftsörözője kiköltözni kénytelen 12 éves helyéről.

Szemtelenül hangulatos légkör: kicsi tér, borostyánnal benőtt épület, régi formás teraszbútorok, bensőségesség élmény.

Amúgy is elsők között készültem hozzájuk a Terasz Turné budapesti napjain, de így még előbbre hoztam a meglátogatását és az elmesélését is. 

Nemcsak a környezet varázsa, hanem a kínálat is súlyos eleme lehet a Ganz Sörözőnek. Sokféle sörrajongó találhatja itt meg a számítását, a cseh söröktől a magyar és más nemzeti kraft sörfőzdék kínálatáig: 8 sörcsap változatos sörfajtákkal és 2 hűtőnyi palackos sör. Ütős ritka kombináció, a hangulatos kertkocsma és a változatos kraft sörbár kettőse. Nem csoda, hogy sokféle embert vonz. Profi sörkóstoló társaságokat, de társalkodó barátnő duókat ugyanúgy (örömmel szembesültem női vendégeik között is méltó sörértőkkel). Nekem kisvárossá tette Budapestet, most 7 ismerőssel találkoztam ott véletlenül, 4 külön társaságból. Ennyire alapvetése volt a fővárosi sörínyenceknek a Ganz. Pedig szégyen a szememre, nem szoktam ide járni. Nem a szándék meg a szimpátia hiányzott, csak rossz volt az időzítés. De Kocsmaturista korom előtt kétszer is voltam, és hirtelen lehengerlő nagy hatásukat őriztem emlékül. Akkor még Sörmanufaktúrának hívták.

A 2021-es elköszönő Ganz Söröző töretlen csúcsnépszerűséggel dübörög. Hiába hátsó teres, nem fővonalas, mégis nyomós része a budapesti kollektív tudatnak. Sokaknak lesz veszteség ebben a formában. Ha még megismernétek így, vagy visszatérnétek, akkor menjetek június 15-ig. Munka idő után már mindennap teltház van, így érdemes asztalt foglalni vagy a 16:00 órás nyitás körül lehet spontán is helyet találni rövid látogatásra.

Nagyon kellenek az ilyen kombinációk: jó sör és jó hely együtt legyen kapható.

Sajnálom, hogy még egy jó 12 éves vendéglátóhely története szakad meg Magyarországon eredeti helyén. Más nemzeteknél természetesen működik az, hogy évtizedekig, akár századokig kitartanak jó kocsmafélék egy helyben. Itthon ez nehezen megy. Pedig a Ganz nagyon kulturált, jó közönségű egység benyomását sugározta mindig is. Szorítok a folytatásért. 

Volt alkalmam beszélgetni a ház urával, Tamással és keresik az új helyet, direkt a közelben, hogy a törzsvendégeiknek kedvezzenek. Remélem, csak még jobb lesz és egyszer még hálásak is lehetnek a meg nem hosszabbított bérleti szerződésnek. Viszont nincs ámítás, van, ami örökre elveszik. A Wunder Sörművek Olivérje mesélte, hogy ez egy régi kocsma folytatásos története ezen a címen. Valamikor még Queen Kitty (?) volt. Nyitáskor megtalálták egy-két örökségét. Az egyik ereklyekorsó még búcsúlátogatásomkor is műszakban volt. – Ha beszélni tudna… – mondta Olivér. Évtizedekről mesélhetne, ahogy a borostyánból kikukucskáló múltkonzerváló táblák is: “koktélok, hűtött italok, minőségi borok, szendvicsek, sütemények.” Az új kezdetnek ilyen emlékei már csak közvetve lesznek. De egyértelmű: inkább legyen új kezdet! Beszámolok arról is!”

2021.06.17 FRISSÍTÉS.: Az új kezdet a folytatás lett, a régi helyen és formában, pár új szabállyal!

30-33. nap: három napig a MARGITSZIGETen éltem egy teraszos kocsma felett (05.23-26.)

A 2021-es Terasz Turné állása: 41 teraszos hely, ebből 28 új Kocsmaturista állomás

Összesített Kocsmaturista állomás e nappal: 2284

Összesített Kocsmaturista település e nappal: 210

A váratlan története, hogy hogyan kerültem a Terasz Turnén egy margitszigeti csónakház épületébe, Budapest egyik leghangulatosabb teraszos kocsmája feletti csudahostelbe, tetőterasszal a Dunára.

Hirtelen érkeztem Tatáról Budapestre napokkal a terv előtt. Tata és Tatabánya környékén kerestem szállást, de a Hostelworld oldal Budapestet még simán Tata környékének kínálta. Szembesültem régi bakancslistás szállásom, a margitszigeti Island Hostel ajánlatával. A már megénekelt Stég felett működik. Energetizált a gondolat, hogy vajon milyen lehet a Margitszigeten tanyázni. Most kipróbáltam.

A Margitsziget pesti partján van egy egyre hosszabb és sűrűbb kis vendéglátósor, ami egy külön sziget a szigeten. 

Stég Pub, Budapest (41)

A Margitsziget pesti partján van egy egyre hosszabb és sűrűbb kis vendéglátósor, ami egy külön sziget a szigeten. Egységei közül a Stég stílusa áll legközelebb hozzám. Itt már írtam róla, 2019-ben:

https://kocsmaturista.hu/2019/07/16/van-nalatok-terasz-budapest-nagy-teraszos-kertes-kiulos-kocsmai/#steg

Hoztam 2021-es friss képeket. Mára gazdagodott a pulzáló légköre léghajó lampionokkal. Ha csak fele annyira sugárzik át fotón, mint élőben ez a hely, már az is elég.

Az újralátogatással végre a csúcsjó répaburgert is megkóstoltam a lángos mellett. Ráadásul jó áron csapolták a Horizont finom Gentle Bastard IPA sörét (400 Ft / 0,2 liter). 

#nagyszerűérzés volt visszatérni az egyik kedvenc budapesti teraszos helyemre, de ezzel a szigeteléssel plusz egy príma terasz is együttjárt, az Island Hostel dunai tetőterasza.

Ráadás: Island Hostel és a terasza

Az Kocsmaturista ügy egyik legkedvesebb alprojektje volt nekem a #hostelturista: 4 hónapig csak különböző hostelekben laktam különböző városokban, sőt országokban. Ez az emberkísérlet is szünetre vonult járványhullámmal, és a bécsi küldetésemmel. Most 3 napra felélesztettem. Eleve jó volt újra élni azokat az érdekes, mozgalmas dolgokat, amik egy hostellel együtt járnak, de itt a margitszigeti környezet erős bónusz volt:

idilli, Dunára néző 200 négyzetméteres tetőterasszal egy régi csónakház első emeletén. Alul ma is aktív kajakos élet és oktatás zajlik. Úgy éreztem magamat, mint valami amerikai üdülőövezeti vígjáték helyszínén. Budapesten voltam, de mégsem, inkább bárhol, Szigeten, és szigeten az életemben is.

Bár hostelteraszt nem számolhatunk kocsmásként a TeraszTurnéhoz, jó időben tökéletes #napiiroda mellett voltak tipikus kocsmasport lehetőségek is területén. A kinti világot több újrahasznosított tárgy is feldobta, a belteret pedig kreatív falfestmények és eleve a tér adottságai: nosztalgikus, filmbe illő ajtó a hálóteremben, régi falépcső, és kevés kivétellel túlzásba eső harsányság nélkül mindenütt valami érdekes dekorációs elem. Nagyon megtalált ez a közeg. Így örültem, hogy Hostelworld szerint Budapest még Tata környéke és átélhettem ezt bakancslistás helyszínt. Edit, a házi asszony szuper jó fej a lakókkal, és nagyon kedves háziasszonya a hostelnek. Itt késleltettem még a valódi megérkezést Budapestre, 3 napig meghúzodtam és pihentem, mielőtt újra átadtam magamat átmenetileg a fővárosi hurrikánnak. Azzal folytatom a mesét.

30. nap: Ismeritek TATA város bombázó romkocsmáját? (05.23.)

A 2021-es Terasz Turné állása: 40 teraszos hely, ebből 28 új Kocsmaturista állomás

Összesített Kocsmaturista állomás e nappal: 2284

Összesített Kocsmaturista település e nappal: 210

Tata kiemelten kedves hely nekem is, mint sokaknak. Ez nem csoda! Még naiv városfelfedezéseim hajnalán sokáig top 2-es magyar kisvárosom volt. Ma már nehezebben sorrendezek, de kitörölhetetlen eleme a legjavának. 

Tata önmagával és a környezetével is rengeteget tud adni, kezdve a káprázatos Öreg-tóval, a regényes Tatai várral, és haladóbb szinten a Fényes Tanösvénnyel, a Derítő-tóval és tovább. De a belváros, a Tóváros és a spontán csatangolás is hálás.

Sokszor jártam már Tatán, külön hála Nonoo barátom legendás pincebulijainak és diszkórobbanásainak. Ekkor én is klasszikus turistáskodtam is Tatán. És ha nem voltatok vagy nem eleget, menjetek, ha tehetitek! Búsásan megéri! Most csak sodródtam, töredékekben jártam a városban. A fő célpont a Monoszkóp romkocsma volt. Közben új részleteket és szemszögeket és élveztem ki. Az eredmény random, “amerre éppen jártam” villámfotók. Nincs turisztikai prezentációs következetességük, pláne nem teljességük. Vezérelemek is kimaradnak most.

Az aktuális küldetés viszont teljesült: a Monoszkópot sikerült felkeresni, és sok fotóval megmutatni is.

Monoszkóp Kultúrbisztró és Művészeti Galéria, Tata (40)

Nézzétek meg, hogy milyen részletgazdag érdekes romkocsma várhat Titeket Budapesttől odébb is. Országosan is a leghatásosabbak közé sorolom, még így is, hogy hiányoznak a régi hinták a pulttól. Tele nosztalgikus tárgyakkal, dekorációval és kombinációkkal nagy termekben, vagy zeg-zugokban. Utaztassátok a figyelmeteket! Egy amúgy is országszám város még kocsmatémában is egy ilyen impulzív közösségi tértől lesz még összetettebb.

Nagyon szerettem volna még egy szimpatikus helyet kipróbálni. De pont sikerült az Öreg-tavi szomjoltó nyitvatartási idejével elkerülnünk egymást.  Kinézve legközelebbre!

Tata nem egy villámlátogatásra való, ezzel épp csak felpiszkál. El kell mélyedni benne és nem kapkodni. Akkor vizuális jutalomfalat minden lépés.

28.-29. nap: BAJban a Neszmélyi borvidéken (05.21.-22.)

A 2021-es Terasz Turné állása: 39 teraszos hely, ebből 27 új Kocsmaturista állomás

Összesített Kocsmaturista állomás e nappal: 2283

Összesített Kocsmaturista település e nappal: 210

A pünkösdi hétvégén a Komárom-Esztergom megyei, baji Pünkösdi Pince Piknik rendezvényen köszönettel a Zarándok Kaland vendége lehettem. Ez egy nyitott pincés program volt a Baji szőlőhegyen. Ez rendkívüli volt a Terasz Turnén is, hiszen a hagyományos városi-falusi kocsmák helyett, most a borvidéki speciális egységeket látogattam, amik sajátos elvek szerint működnek.

Sokkterápiaként ható gyönyörűség Baj község. Természetes, és nem turistás érzetű vidéken lehet nagyokat sétálni a pincék között, Tata sziluettjével a horizonton. Kirándulásnak is remek. Találtok képeket a faluról és az útról is.  

Turay Családi Pincészet (38)

A Turay pincéhez hosszú út vezet már a birtok kapujából. Ezzel azonban szuper kilátás jár és bizony egy fedett, de nyitott teraszon. 

A környezeti élmény azonnal magával ragadó. Jól felépített és díszített tér a szőlőművelés és a háztáji élet tárgyaival. Különösen cifra és stílusos a dróton lógó szódásszifon-díszítősor. 

A következő témában is jól szerepeltek, finomak a kóstolt borok olaszrizling, a rozé, stb. Sok generációs és többszáz éves múltra visszatekintő családról és szőlőművelő múltról van szó legendás épületben. A jelenlegi felállás 2002 óta működik. Mára biorganikus gazdaság. Turay István borász amúgy is egy vidám, karakán ember, aki szeret és tud mesélni: helyi legendákat, bortudományt, és helytörténetet is. Jól figyelni rá kiegészítheti az élményt. Ma is több családtag a pincészetben dolgozik, szintén a borászatban a fia, séfként a lánya. És igen, van náluk komplett gasztronómia is a borkocsolyákon túl. Szezonban két hetente vannak nyitva, érdemes követni az időpontokat. Csoportoknak lehet vezetett pincelátogatást és bórkostolót rendelni. Extra vonás, hogy ők pezsgőt is készítenek és kínálnak. 

Arany középutat képviselnek ők. Már nagybanibb, kedveltebb és megteltebb vendéglátóhely, ami mégis barátságos és közvetlen tudott maradni. Cserébe a megkomponált látványvilága jóval ingerlőbb az egyszerűbb pincéknél. 

Wéber családi pince (39)

A Wéber Családi pince is valóban családi. Wéber Rudolf és Antónia Budapestről jutnak Bajba, és alkalmanként még a gyerekeiket is Bajba sodorják. Szállásadással is foglalkoznak családi kert hangulatú birtokukon, ahol hangulatos borteraszt kínálnak. A verandán és kinn a kertben is terülnek az asztalaik, akár több társaságnak is.

Egyik sajátosságuk, hogy organikus borokat készítenek, kevésbé szokványos fajtákat is, mint a Bianca (cserszegi fűszeres cuvée) vagy taurus, de társul hozzájuk chardo(nay) és zenit is. 

Wéber Rudolf is szenvedélyes szakember, 3. generációs borász, aki szívesen megy érdekes részletekbe és mutat meg a boron kívüli borászati kulisszák mögötti különlegességeket a pincéjében. Érdemes élni a vezetett túra lehetőségével.

Nem alapvető, hogy minden hétvégén jelen vannak, de a jó idős szezonban a gyakorlat mégis inkább ezt mutatja. Amennyi helyet az előre bejelentkező társaságok hagynak, annyira fogadják teraszukon az arra sétáló vendégeket, de ezt nem tudják garantálni, így nem árt foglalni. Az előre jelentkező csapatoknak van mártogatós “tapasaik” is, tonhalkrém, padlizsánkrém és fűszeres juhturó zöldségekkel.

+ 1 Stróbl Borház

Ide is nagyon szép, még vadregényesebb út vezet. A Terasz Turnéba nem számolom, mert náluk nem a terasz volt erős, bár akadt egy-két bútor a ház körül.

A legnagyobb féltitkos vívmány azonban felmenni a szőlőtőkéik mellé, és szabadon kiülni és ott pompás kilátásban részesülni.

Benn szinte lovagi hangulatú teremben lehet ücsörögni. De lenn a borospincében is szabad a fogyasztás, borpadoknál vagy talpon állva magasasztaloknál. Vezetett, mesélős borkóstolókat is tartanak. Két megkóstolt boruk (olasz rizling, cabernet sauvignon) pozitív élmény volt. 

Szívesen ajánlom őket és térek vissza alaposabban. Ők spontán vendégeknek május elejétől szeptember közepéig, péntektől vasárnapig vannak nyitva, 16 és 21 óra között. Előre egyeztetve máskor is.

De lenn a borospincében is szabad a fogyasztás, borpadoknál vagy talpon állva magasasztaloknál. Vezetett, mesélős borkóstolókat is tartanak. Két megkóstolt boruk pozitív élmény volt. Szívesen ajánlom és térek vissza. Ők spontán vendégeknek május elejétől szeptember közepéig, péntektől vasárnapig vannak nyitva, 16 és 21 óra között. Előre egyeztetve máskor is.

A baji epilógus

Nem végeztünk Bajjal sem elsőre. Még több pince vár meglátogatásomra és egy jó séta a környéken és a faluban. Még sima kocsmákat is elcsíptem a szememmel. Egyszer csak újrajövök! 

Köszönöm szépen a Zarándokkalandnak, hogy Bajba kevert engem.

A fotókat is maga a szerző készítette. További felhasználásuk egyeztetés után, forrásmegjelöléssel lehetséges.

Szövegtördelés, képszerkesztés: Molnár Ákos

Hálaadás

A Terasz Turné 2. részének helyszínein köszönöm a baji meghívást a Zarándokkalandnak.

 
Ha bárki közületek szívesen működik közre az eddigi talán leghosszabb és egyik legterebélyesebb magyar főszereplős európai kocsmatúrában (ötlet, tanács, idegenvezetés, couchsurfing jellegű szállásadás, együttműködés), kérem írjon nekem a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra vagy a Kocsmaturista Facebook oldalára: www.facebook.com/kocsmaturista  
ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a Te környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön hasonló beszámoló, útmutató, kérlek, ne fogd vissza a tippjeidet! 

Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva, ne hagyjam ki őket. Ugyanígy érdekelnek a magukban vonzó kevésbé ismert városok, és várostól függetlenül az ikonikus, külön látogatásra érdemes kocsmák is.

Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: www.facebook.com/kocsmaturista

Kövessétek a Kocsmaturistát a Facebookon is!

A Kocsmaturista FB-n korábbi összefoglalókkal szemben naprakészen is követhető, hogy éppen mi történik / hol tart a küldetés. 

A következő kép utat mutat, hogy a kedvelésen túl hogyan kaphat értesítést minden bejegyzésről, aki szeretne. E képre kattintva is eljuttok a Kocsmaturista Facebook oldalra:

Csatlakozzatok a Kocsmaturista Facebook csoportjához is!

Várom a képeitek, hangulatjelentéseiteket a kedvenc törzskocsmátokból, akár utazásban közben felfedezett kocsma-gyöngyszemekről!

Ugyanide jöhetnek kocsmában elcsípett aranyköpések is:

www.facebook.com/groups/kocsmaturista

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

Mutass egy kocsmát! Facebook csoport

Kocsmaturista az Instagramon

A legfrissebb kocsmai és városi helyzetjelentésekért, bejelentkezésekért a folytatásos kocsmatúra legújabb állomásaiból, kövessétek a Kocsmaturista Instagram oldalát is:

https://www.instagram.com/kocsmaturista/

“Terasz Turné 2021 – A napló – 2. rész” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!