Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Enter Bar – Budapest – társas- és videójátékos ivó-evő a Bartóknál

Az Enter Bar egyedi célpont a budai, 11. kerületi Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyedben: videójátékos és társasjátékos „klubhelyiség és gasztrobár itallal-étellel. A Lágymányosi utca vonzó szuterénhelyiségében találjátok ezt a megvalósult „kockamekkát”.

A Bartók Béla Kulturális Negyed cikksorozat a BUM – Bevásárló és Tematikus Utcák Menedzsment és a Bartók Boulevard Egyesület támogatásával készült. Az Enter Bar pedig a külön cikként megjelenést támogatta. Szponzorált tartalom = szponzorált ráfordított idő, de nem szponzorált vélemény (Bővebben erről…)

Az Enter Bar nagyon mai hely, fiatalos, sok érzékre ható élményközpont: itat, etet, kikapcsol, szórakoztat és közösséget kovácsol. A Lágymányosi utca a Bartók negyed egyik kocsmákkal legjobban megpakolt mellékutcája, de bőséges és szerteágazó választékában is kivételes opció az Enter Bar. Ha lementek a régi Jamie és a csodalámpa rajzfilm világát megidéző logó mögött, már ránézésre is feltűnő világba érkeztek. Jól mutat a tágas és igényesen kialakított szuterén helyiség. A hűvösen menő szürke, indusztriális alapot élénk színekkel ellenpontozták.

Ha csatlalkozni szeretnék, érdeklődjetek a bárnál a mikéntjéről és mikorjáról! Ha éppen kvizidőben vagytok a kvízhelyen és találtok még üres asztalt, akkor gyorsan beugorhattok a mélyvízbe!

Az Enter Bar italai és ételei

Az ételmenü rögtön a komolyabb szendvicsek (pulled pork is), a wrapek (vegán is) és a hamburgerek szintjén nyit, de a köret- és szószlapon is lehet vonzó falatokat válogatni.

Az étlap önreferens jópofa poénjai a jópofa pixeles piktogram-illusztrációk. Figyelmeztetés: a konyhával csak 22:00 óráig számolhattok! 

ENTER BISTRO: a nappali sziámi ikertesó:

Az Enter Barnak is van egy sziámi ikertesója, az Enter Bistro a nappali ebédeltetés küldetésével. Az Enter Bistro külön hely, de tematikájában ugyanúgy videójátékos, már az ablakból figyelemfelkeltő, amire visszalép a járókelő, hogy „mi is ez itt”? Célom egyszer ebédre is kipróbálni.

Enter Bar Programok

Kezdhetjük azzal, hogy az Enter Barban már maga tér is program. Az első itallal a kézben már megindulhattok felfedezni a helyszín érdekes videójátékos relikviáit. Az öreg ̶m̶o̶t̶o̶r̶o̶s̶o̶k̶ játékosok például fejtegethetik a nagy poszter szereplőit. Egy kocsmajelenet ábrázol a 90-es évek környékének játékhőseivel. Hányat ismertek fel? A grafikán maga a kocsma is egy játékreferencia. Én eldicsekszem: rájöttem! Ehhez a képhez mindig vissza lehet térni a kóborló figyelemmel és új részleteket észrevenni benne. Az Enter Barba éppen bevatott új barátoknak pedig mindig új kihívást adhattok vele.

A tér után jön az a tény, hogy Enter Bar a főprofiljával is programot kínál, akár társasjátékot, kártyajátékot, videójátékot. FONTOS: ezek alaphangon díjtalanak, de én mindenkit buzdítok arra, hogy aki él ezzel a sima kocsmáknál jóval többet nyújtó plusszal, az hálálja is meg sima kocsmáknál bőségesebb fogyasztással, hogy ez a modell az örökkévalóságig fenntartható is maradjon.

Ezeken az alapon túl néha extra élmények is várják az Enter visszatérőit, engem például egyszer egy mandalakiállítás

Az Enter Bar háttér

Ahogy máshol is, az Enter Bar történetére is kíváncsi lettem. Családi vállalkozást ismertem meg mögöttük, Péter apát a Dóri lányával és Peti fiával. Peti az Enter szócsője is, tőle tudtam meg háttér-részleteket:

„Nem fekete öves vendéglátós dinasztia vagyunk, csak egy helyet akartunk alapítani, ahova mi is szívesen beülnénk, egy templomot építeni a nagy klasszikus videójátékoknak, ahol azért újdonságokkal is kecsegtetünk. És én vagyok itt a „konzolsommelier”.  

Enter Bar: végszavaim valának

Nem muszáj az Enter Barba rögtön játszani menni! Videójátékos nosztalgiára is jó, de ha egyszerűen csak pont nem a mindennapi kocsmatípusba ülnétek be, belelesnétek egy ilyen bárjátékos társadalomba, akkor is üdén érezhetitek magatokat itt érdekes tér, ételek és néhány ritkább vagy egyedi ital kombinációjával.

Enter Bar cím: Budapest, Lágymányosi út 9, 1111

Enter Bar honlap: https://enterbar.hu/

Nyitvatartás: Kedd-Szombat: 17:00-23:00, Vasárnap-Hétfő zárva

A fotókat is maga a szerző készítette. További felhasználásuk egyeztetés után, forrásmegjelöléssel lehetséges.

A TÉMA MÉLYVÍZE

Érdekességek és személyes szemelvények az Enter Bar kapcsán:

Az Enter Bar WC emblémái

További érdekes, főleg kocsmai WC emblémákért, csatlakozzatok ehhez a Facebook csoporthoz:

https://www.facebook.com/groups/113944929093451

Személyes kapcsolódásom a videójátékos tematikához:

Vicces tény rólam, hogy több, mint 2 évtizede, még fiatalabb koromban számítógépes játék beszámolókkal kezdtem a publikálást. 2005 óta azonban nem játszom és pont azóta iszom alkoholt. Vajon lehet összefüggés? Az Enter Barban azonba a múltbeli és a jelenbeli énem egyszerre lehetett jelen. 

Egy tawiani barátom extra Enter Bar véleménye:

Egy 2015 óta Tawianon, a fővárosban élő, amúgy budapesti barátomat elvittem az Enterbe, mert ő még máig játékos. Váratlan szemszögből mondott véleményt: „Itt azért is jó lenni, mert itt mindenki jó arcú. Ahogy jöttem az utcán meg a tömegközlekedéssel (pesti oldalról jött amúgy) meglepően sok rossz arcú, lepukkant emberrel találkoztam. Észrevehetően többel, mint Taiwanon. Isztambulban éltem át hasonlót, de itt az Enter Barban körülnézek és mindenki jól szituált, a fiatalok is, de jó látni, hogy vannak idősebbek vendégek is köztük.”

Az Enter Bar a nagy Kocsmaturista térképen

A meglátogatott városokkal és a már megénekelt kocsmákkal

(Kattintsatok a térképre a megnyitáshoz)!

CIKKAJÁNLÓ

A nagy Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyed cikk, amiből kinőtt ez a külön Enter Bar cikk

Más nagyszerű helyszínek a Bartók negyedből

A BBB-hez hasonló utcaprojekt cikk a Budapest 9. kerületi Ráday utcáról

Ráday utca, Budapest - Kocsmaturista

A budapesti Ráday utca és kocsmaélete

A „kiülőseiről”, teraszairól is nevezetes Ráday utca ellentmondásos jelenség, de Kocsmaturista szemszögből nagyon is a pozitív oldalra dől. Sokan szeretik a Rádayt változatosságának különböző elemeiért,

Tovább olvasom »

Itt pedig a szomszéd kerület már megkezdett bemutatója

Környékbeli település bakancslista

Budapest közeli vagy kicsit távolabbi környékén még a következő települések és egyéb helyszínek feltérképezéséhez fogadok köszönettel aktív segítséget:

  1. Dunakeszi
  2. Szigetszentmiklós
  3. Veresegyház
  4. Fót
  5. Leányfalu
  6. Aszód
  7. Gyömrő
(A sorrend csak asszociációs, nem ranglista). Ötleteiteket, hogy melyik településsel bővítsem még a célpont-listát, kérem, szintén osszátok meg velem!)
 
Ha bárki szívesen működik közre az eddigi egyik leghosszabb és egyik legterebélyesebb magyar főszereplős európai kocsmatúrában (ötlet, tanács, idegenvezetés, couchsurfing jellegű szállásadás, együttműködés), kérem írjon nekem a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra vagy a Kocsmaturista Facebook oldalára: www.facebook.com/kocsmaturista  
 
ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a Te környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön hasonló beszámoló, útmutató, kérlek, ne fogd vissza a tippjeidet! 

Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva, ne hagyjam ki őket. Ugyanígy érdekelnek a magukban vonzó kevésbé ismert városok, és várostól függetlenül az ikonikus, külön látogatásra érdemes kocsmák is.

Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: www.facebook.com/kocsmaturista

Kövessétek a Kocsmaturistát a Facebookon is!

A Kocsmaturista FB-n korábbi összefoglalókkal szemben sokszor naprakészen is követhető, hogy éppen mi történik / hol tart a küldetés. 

www.facebook.com/kocsmaturista

Kocsmaturista az Instagramon

A 2015 óta tartó kocsmatúra éveinek kocsmai és városi helyzetjelentésekeiért, bejelentkezéseiért, kövessétek a Kocsmaturista Instagram oldalát:

https://www.instagram.com/kocsmaturista/

Kocsmaturista a TikTokon

Helyszínelős bemutató videók kocsmákból és városokból vagy viccesek snittek a háttérből:

https://www.tiktok.com/@kocsmaturista

Csatlakozzatok a KOCSMATURISTA FACEBOOK CSOPORTJAIHOZ IS!

Csoport plusz kocsmákkal, melyekről más kocsmázoktól kaptam képeket vagy személyesen kapott kocsmaajánlásokkal, melyeket teljesítettem (katt!):

KOCSMATURISTA EXTRA — TI KÜLDTÉTEK, TI KÜLDTETEK

Itt pedig gyűjtük a kocsmAranyköpéseket és a kocsmák szokatlan, vicces tárgyait díszleteit (katt!):

KOCSMATURISTÁK – Kocsmában láttam, hallottam

Ide az érdekes WC-ajtó jeleket gyűjtük (katt!):

AJTÓT MUTATUNK – POFÁS WC-AJTÓ JELEK KOCSMÁKBAN

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

MUTASS EGY KOCSMÁT!

Szólj hozzá!

Az oldal alkoholt tartalmaz, ugye elmúltál 18?