Kocsmaturista Call - Mobil Fejléc
Kocsmaturista 2.0 Címlap

Input Kitchen & Bar – Budapest, Ráday utca – Étel, ital bevitelre

FIGYELEM: 2023. júliusban az Input tragikus hirtelenséggel sajnos bezárt. Az oka egyedi, nincs köze a világi tendenciához. A cikk innentől emlékirat! Az üzlethelyiség utóéletét, amint csak lehet, megírom itt. Addig igyekezzetek másik helyet találni a Ráday utcai cikkekből.

Ráday utca, Budapest - Kocsmaturista

A budapesti Ráday utca és kocsmaélete

A „kiülőseiről”, teraszairól is nevezetes Ráday utca ellentmondásos jelenség, de Kocsmaturista szemszögből nagyon is a pozitív oldalra dől. Sokan szeretik a Rádayt változatosságának különböző elemeiért,

Tovább olvasom »

Az Input Kitchen & Bar is olyan látványos vendégtere a Ráday utcának, amit már csak látni is érdemes. Az élvezeti értéke pedig az ételre, italra egyszerre pályázóknak lehet dupla dinamit. 

Ez a cikk a BUM – Bevásárló és Tematikus Utcák Menedzsment és a Ráday Soho Egyesületen keresztül Ferencváros Önkormányzata támogatásával készült. Az Input pedig a külön cikként megjelölést támogatta. Szponzorált tartalom = szponzorált ráfordított idő, de nem szponzorált vélemény (Bővebben erről…)

Másodszor választom 2016 óta Kocsmaturista cikk címének az adott hely saját szlogenjét, de az Input esetében nem is kell találóbbat találni: étel, ital bevitelre. Ennyire egyszerű és mégsem, mert mindent, ami ehető, iható, sőt látható messzemenőkig megkomponáltak.

Az Input a Rádayn mászkálva főleg teraszos időben erősen szembetűnő lesz. Feliratai Rátok kiabálnak: „Beviszek mindent, ami mozdítható”. 

Benn pedig egy ingerörvény: a fekete-fehér alap és a harsány élénk színű grafikák kombója beindítja a tekintetet. Már 2018-ban először látva, azonnal ott akartam ülni a közepén, felfedezni, megérteni, hogy mi ez itt.

Input extra: látvány bevitelre

A vizuális kommunikáció és kirívó megjelenés Ipacs Géza borcímke-forradalmár és már nemzetközi étTeremtő műhelyének köszönhető. Gyorsan körbetekinthető, de folyamatosan ingerlő, vidám teret hoztak létre.

Enni vagy inni: az itt a kérdés

Több próbásként azt tapasztaltam, hogy az Input elsőbbséggel az ételélvezetről szól, és mellé az italozásról és jóval kevésbé az italhoz falatozásról. Bár egy fiatalos és az első benyomásoknál légkörében is lazább hely, így van, hogy a végén mégis az ital kerekedik felül.

Az Input egy jól felkészült betevő-adó, Bacsa Gábor séf tolmácsolásában a bisztró, az étterem és a menő street food konyha metszetén. Mivel a Kocsmaturista nem etetőkről szól, abban a szerepben csak érintem, és azt emelem ki, hogy mi juthat belőle itatóként is megközelítve:

Menő dizájn-gasztrobár nyomokban kocsmaélményekkel

Az Inputba belépve rögtön a bárszéksorral szembesülhettek, amelyeken lehet várakozni, akár akár helyet foglalni is, de kimondottan az asztalszervízt preferálják csak italozáshoz is.

A kiszolgálás kezdetben alaphangon jókedélyűnek, de  éttermesen formálisnak mutatkozik. Ezzel együtt mondom, hogy itt igazán volt hozzáadott értéke a szerviznek. Több pincér kisebb show-t csinált az asztaloknál, akár magyarul, akár angolul. Ahogy felengedett a viszony, úgy a magázásról a lazázásba váltva sokféle hangnemmel volt kompatibilis az Input csapat. Tudnak beszélni az italokról, kedvet kaptok nem csak a következőhöz, de a következő féléhez is, mert újat ajánlanak. Ők értékesítenek, sőt értéket képviselnek. Nem a “na, még egyet?” típusú arcok, hanem “kóstold meg ezt is!” típusúak. Én is a négy italomból kettőt ajánlásra rendeltem.

Különösen hangsúlyozom, hogy az Inputban annak ellenére volt ilyen jó a pincérélmény, hogy van szervízdíj, és ez nagyon gyakran fordítottan arányos.

Váratlanul az Inputban is megadatott egy nemesen Kocsmaturistás jelenet. Zsófi és Zsófi a járdáról teraszfotózás közben rövid úton átszólítottak az asztalukhoz. Így már mentem be az Inputteraszra a korláton át (Ti ezt ne próbáljátok ki otthon!) 

Nem biztatok senkit más asztalok leszólítására, de ahogy tapasztaltam, jelentős arányban felszabadultak és közvetlenek itt az asztaltársaságok. Ez jót tesz a légkörnek. A turisták közül sem a retro zombikat vonzzák, hanem a fiatal szelleműeket. Bolgár lányokkal is beszélgettünk. Volt minimum három gerenációs brit női négyes is, akik a hamburgerek mellé tapasszerűen ittak, egyikféle italt a másik után, és lépésről lépésre haladtak vele az átmeneti nirvána felé.

Input italok

Az Input italkínálata az ételdominancia ellenére sok kocsmát lekörözően dús. A bárpolcok dagadnak az üvegektől. Sokféle bor és habzóbor, főleg válogatott magyar üvegek, de nemzetközi sztártételek is kínálkoznak. A palackokon túl nagyrészüket 1,5 decis adagokban mérik is. 

A sörcsapok Dreher-féle kiseüzemibb ANTL New England IPA-Pilsner Urquell-HB búza trióját a Reketye Brewing Co. sörfőzde Inputnak dedikált kraftsörei egészítik ki dobozban és üvegben. Köztük van könnyű lager, búzasör és (laktózos) Milk Porter is.

Azt is rögtön kiemelték nekem is a srácok, hogy kapható az Inputban a Share, a jótékony ser, ami a teljes profitját magyar társadalmi szervezetek, alapítványok támogatására fordítja. Egyik helyi fajta egy New England stílusú IPA szintén a Reketyétől, a másik pedig egy alkoholmentes Share Sörp, valódi sör piros gyümölcsös ízekkel. 

Külön világ a koktéloké. Ezek közül nem édesszájúként is rögtön kíváncsi lettem a Tiramisu Martini nevű koktélra, amiért több olasz biztosan a fejemet venné, ám másikak állítólag hozzám hasonlóan kipróbálják és élvezik. Én szívesen továbbajánlom extravagáns ínyencségként. Így kell desszertet csinálni a Kocsmaturistának.

Arra azért a kocsmaszívűeknek érdemes készülni, hogy az Inputban az italok sem kocsmaárakon kaphatóak. Az Input nem berúgni jó üzlet, inább ünnepien kirúgni a hámból

Input ételek

Én csak ételbevitellel kísérleteztem az Inputban, de felfigyeltem arra, hogy ahogy az italoknál, úgy az életeknél is szépek a tálalások. Alapjáraton pont nem eszem húst, de szemem van, és építészeti bravúr volt az alkalmi dupla hamburgerük. Amúgy van vegán kaja is.

A rendszeresen változó, de direkt szűk étlapjukon így is sokféleség és ínyencség uralkodik az előételektől a desszertig. A közönségkedvenceket nem változtatják, például az Input signature burgert, a mac & cheese-t és a mac & cheese bacont.

Extra voks az Input kajahatásra, hogy az utcában filmezve, az operatőr-kolléganőm, Beri úgy megkívánta a modellételeket, hogy legszívesebben félúton leparkolt volna itt feltankolni.  

Input Insider

Megkérdeztem a 2020 óta regnáló üzletvezetőt, Berzsenyi Farkast, hogy ő miben ragadná meg az Input esszenciát a Ráday világában:

“Igyekeztünk a Ráday utcában a tucathely helyett mi is újfélét, sajátosat létrehozni. Fontosnak tartjuk, hogy az utca széles skálája megmaradjon és mindenki egyedi legyen. Mi úgy illeszkedünk, hogy mást adunk, és szeretnénk az adott árért nagyobb, maradandóbb élményt nyújtani.“

Input végszavaim valának

Ha szimultán érdekeset evős és ivós helyeket szerettek kipróbálni, akkor az Input jó célpont lehet. Egy Ráday utcai kocsmatúrán evéssel is megpihenős hosszabb állomásnak is adja magát. A látványvilág legalább egy italt a gyorslátogatónak is megér. A Tiramisu Martinit pedig önmagában is bakancslistára javaslom. 

Még, még Input képek

Input Kitchen & Bar cím: Budapest, Ráday u. 30, 1092

Input Kitchen & Bar honlap: https://input.hu/

Input Kitchen & Bar nyitvatartás:

H-Cs: 11:30-23:00. P-Szo: 11:30-23:59

Kocsmaturista Térképen az Input is:

A meglátogatott városokkal és a már megénekelt kocsmákkal

(Kattintsatok a térképre a megnyitáshoz)!

CIKKAJÁNLÓ

A nagy Ráday utca cikk, ami az Input cikket is megszülte:

Ráday utca, Budapest - Kocsmaturista

A budapesti Ráday utca és kocsmaélete

A „kiülőseiről”, teraszairól is nevezetes Ráday utca ellentmondásos jelenség, de Kocsmaturista szemszögből nagyon is a pozitív oldalra dől. Sokan szeretik a Rádayt változatosságának különböző elemeiért,

Tovább olvasom »

Más nagyszerű helyszínek az utcából:

Külön cikk a Ráday utca gasztrokocsmáiról

Benne a Púder Bárszínház részletes bemutatójával

Környékbeli település bakancslista

Budapest közeli vagy kicsit távolabbi környékén még a következő települések és egyéb helyszínek feltérképezéséhez fogadok köszönettel aktív segítséget:

  1. Dunakeszi
  2. Szigetszentmiklós
  3. Veresegyház
  4. Fót
  5. Leányfalu
  6. Aszód
  7. Gyömrő
(A sorrend csak asszociációs, nem ranglista). Ötleteiteket, hogy melyik településsel bővítsem még a célpont-listát, kérem, szintén osszátok meg velem!)
 
Ha bárki szívesen működik közre az eddigi egyik leghosszabb és egyik legterebélyesebb magyar főszereplős európai kocsmatúrában (ötlet, tanács, idegenvezetés, couchsurfing jellegű szállásadás, együttműködés), kérem írjon nekem a kocsmaturista@kocsmaturista.hu-ra vagy a Kocsmaturista Facebook oldalára: www.facebook.com/kocsmaturista  
 
ÁLLANDÓ FELHÍVÁS

Ha szeretnéd, hogy idővel a Te környékedről, városodról vagy kedvenc városodról is készüljön hasonló beszámoló, útmutató, kérlek, ne fogd vissza a tippjeidet! 

Folyamatosan fürkészem és feljegyzem az izgalmas kocsmaélettel rendelkező városok, városrészek hírét Magyarországon belül és kívül, hogy a közelben járva, ne hagyjam ki őket. Ugyanígy érdekelnek a magukban vonzó kevésbé ismert városok, és várostól függetlenül az ikonikus, külön látogatásra érdemes kocsmák is.

Javaslataitokat szintén nagyon szívesen fogadom a kocsmaturista@kocsmaturista.hu címen vagy üzenetben a Kocsmaturista Facebook oldalán: www.facebook.com/kocsmaturista

Kövessétek a Kocsmaturistát a Facebookon is!

A Kocsmaturista FB-n korábbi összefoglalókkal szemben sokszor naprakészen is követhető, hogy éppen mi történik / hol tart a küldetés. 

www.facebook.com/kocsmaturista

Kocsmaturista az Instagramon

A 2015 óta tartó kocsmatúra éveinek kocsmai és városi helyzetjelentésekeiért, bejelentkezéseiért, kövessétek a Kocsmaturista Instagram oldalát:

https://www.instagram.com/kocsmaturista/

Kocsmaturista a TikTokon

Helyszínelős bemutató videók kocsmákból és városokból vagy viccesek snittek a háttérből:

https://www.tiktok.com/@kocsmaturista

Csatlakozzatok a KOCSMATURISTA FACEBOOK CSOPORTJAIHOZ IS!

Csoport plusz kocsmákkal, melyekről más kocsmázoktól kaptam képeket vagy személyesen kapott kocsmaajánlásokkal, melyeket teljesítettem (katt!):

KOCSMATURISTA EXTRA — TI KÜLDTÉTEK, TI KÜLDTETEK

Itt pedig gyűjtük a kocsmAranyköpéseket és a kocsmák szokatlan, vicces tárgyait díszleteit (katt!):

KOCSMATURISTÁK – Kocsmában láttam, hallottam

Ide az érdekes WC-ajtó jeleket gyűjtük (katt!):

AJTÓT MUTATUNK – POFÁS WC-AJTÓ JELEK KOCSMÁKBAN

Ha pedig komolyabban is meg tudtok mutatni egy kocsmát kívül-belül és címmel, akkor pedig szakmai elismeréssel javaslom a Kocsmablog kezdeményezését, a közösségi kocsmagyűjteményt:

MUTASS EGY KOCSMÁT!

“Input Kitchen & Bar – Budapest, Ráday utca – Étel, ital bevitelre” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az oldal alkoholt tartalmaz, ugye elmúltál 18?